Haber

AK Parti Çorum İl Başkanı Günay’ı darp ettiği iddia edilen 5 kişi tutuklandı

AK Parti Çorum İl Başkanı Günay’ı darp ettiği iddiasıyla tutuklanan 5 kişi hakim karşısına çıktı

ÇORUM – AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay’ı darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan muhtarların da aralarında bulunduğu 5 kişi ilk kez hakim karşısına çıktı.

İddialara göre, 29 Mart’ta meydana gelen olayda, Eskice köyü muhtarı Ünal B., Elmalı köyü muhtarı Saffet E., Ovakarapınar Köyü muhtarı Zeki O. ile Fatih Y. ve İbrahim H., olayla ilgili görüştü. ramazan yardımı nedeniyle verilecek alışveriş kartları. Başkan Murat Günay’ı sokak ortasında darp etti. Günay’ın şikayeti üzerine gözaltına alınan 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya AK Parti İl Başkanı Murat Günay, tutuklu sanıklar ve parti avukatları katıldı.

Duruşmada AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, sanıkların kendisini döverek gasp etmeye teşebbüs ettiğini savunurken, tutuklu sanıklar savunmaları reddederek tahliyelerini talep etti. Mahkeme sanıklarımın tutukluluk hallerine karar verirken duruşmayı 22 Haziran’a erteledi.

Tutuklu sanık avukatlarından Ahmet Özdel, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Buradaki temel iddiamız, Çorum kamuoyunun da bildiği gibi, muhtarların ve diğer sanıkların asla ve asla yağma suçunu işlemeyecekleri. yıllardır tanıdığımız kişilerdir” Aslında tanıklar da söylediğimizi doğruladı. Şikayetçinin ifadelerinde hepsinin dengeli olmadığı ortaya çıktı. Ama yapılacak hiçbir şey yoktu. Mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Önümüzdeki hafta duruşmadan ayrıldılar. Bir hafta sonra adaletin tecelli edeceğini, bu kişilerin yağma suçundan beraat edip serbest bırakılacağını umduk.” Bu 5-10 yıl önce.Herkesi tutuklayıp hapse atanlar bir gün yargılandı.Herkesin adalete ihtiyacı var.Ak Parti’nin de buna ihtiyacı var.Tutuklananlarda AK Partili arkadaşlarımız herkes elini vicdanına koysun. En önemlisi de hukuka uymasını talep ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu