Ekonomi

AKINCI’dan ateşlendi ve tam on ikide hedefi vurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından milli imkanlarla geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-82’nin (HGK-82) deneme atışlarını başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, söz konusu, Milli imkanlarla geliştirilip üretilen HGK-82 sistemi, savunma sanayiinde tam bağımsızlık iddiamız için çok önemli” dedi.terimini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, HGK güdümünde MK-82 mühimmatı ile Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan Bayraktar AKINCI, atışları gerçekleştirmek üzere belirlenen noktaya gitti. Ölçek. Akıncı’nın ateşlediği HGK-82, belirlenen hedefi başarıyla vurdu.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerini aktaran Kacır, HGK-82 silah sisteminin tasarım, entegrasyon ve üretimini başarıyla tamamladıktan sonra ilk kez bir insansız hava aracından ateşlendiğini hatırlattı. kayıp, “Milli Teknoloji Hamlesi’nin meyvesi olan milli mühimmatımızın tam entegrasyonla çalışıp başarılı olmasının gururunu yaşıyoruz. Hassas güdüm kitlerinin SİHA’larda kullanılmasıyla Türk savunma sanayi çok daha güçlü hale gelecek.”değerlendirmesini yaptı.

HER HAVA KOŞULUNDA KULLANILABİLİR

BRU 57 adaptörlü çok atışlı bir güdüm kiti olan HGK-82’nin mevcut güdümsüz genel maksat bombalarına hassas vuruş kabiliyeti kazandırdığına dikkat çeken Kacır, şunları kaydetti:

“Her türlü hava koşulunda kullanılabilecek, gece gündüz fark etmeksizin hareketli cisimleri vurabilecek bir mühimmattan bahsediyoruz. Milli imkanlarla geliştirilip üretilen HGK-82 sistemi, tam bağımsızlık iddiamız için çok önemli. Son dönemde ülkemizde savunma sanayinin millileştirilmesi olan Milli Teknoloji Hamlesi ile çalışmalarımızın en iyi sonuçlarını almaya devam edeceğiz.”

“SAGE’DE ÖNEMLİ PROJELER ÜRETİYORUZ”

TÜBİTAK Lideri Prof. Dr. Hasan Mandal, Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı gözler önüne seren bir başarıya daha şahit olduklarına dikkat çekerek, “Özellikle TÜBİTAK SAGE olarak çok önemli projelere imza atıyoruz. Projelerdeki gelişmelerden gurur duyuyoruz. Araştırmalar ve teknolojik gelişmeler Türkiye için çok önemli. Cumhuriyetimizin 100. yılında da önemli başarılara imza atmaya gururla devam edeceğiz. TÜBİTAK’ın 60. kuruluş yıldönümünde.”ifadesini kullandı.

atakumajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu