Ekonomi

Genesis Energy ilk çeyrekte zarar ve gelir düşüşü bildirdi

HOUSTON – Genesis Energy, L.P. (NYSE: GEL) 2024 yılının ilk çeyreği için ortak hissedarlara atfedilebilecek net zararın hisse başına -0,09$ olduğunu açıkladı ve bu rakam analistlerin hisse başına 0,02$’lık konsensüs tahmininin altında kaldı. Şirketin çeyrek geliri 770,11 milyon dolar olarak bildirildi.

İlk çeyrek sonuçları, geçen yılın aynı çeyreğindeki 1,6 milyon dolarlık net zarardan bu yıl 11,4 milyon dolarlık net gelire önemli bir dönüş gösterdi. Ancak şirketin gelirleri bir önceki yılki 790,61 milyon $’a göre düşüş göstererek beklentilerin altında kaldı.

Genesis Energy’nin CEO’su Grant Sims sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “163,1 milyon $ olarak açıklanan Düzeltilmiş FAVÖK’ümüzün genel olarak şirket içi beklentilerimizle aynı doğrultuda gerçekleşmesi nedeniyle bu çeyrekte işletmelerimizin finansal performansından memnunuz.” Ayrıca şirketin büyük sermaye harcama programını tamamlamasıyla önemli bir dönüm noktasına yaklaşıldığını ve açık deniz varlıklarının finansal performansında kayda değer bir adım değişikliği beklediğini belirterek geleceğe dair iyimserliğini dile getirdi.

Açık deniz boru hattı taşımacılığı segmentinde şirket, özellikle üretici duruş süreleri ve işletme maliyetlerindeki artış nedeniyle Segment Marjında hafif bir düşüş bildirdi. Bununla birlikte, BP’nin işlettiği Mad Dog 2 saha geliştirmesini destekleyen Argos Yüzer Üretim Sistemi, 2023’ün ikinci çeyreğinde üretime başladı ve o zamandan beri üretim seviyelerini yükseltti.

Soda ve kükürt hizmetleri segmenti, daha düşük ihracat fiyatlandırması ve daha düşük üretim hacimlerine yol açan ve işletme verimliliğini azaltan operasyonel sorunlar nedeniyle Segment Marjında bir düşüş yaşadı. Bu zorluklara rağmen, Westvaco tesisi tam kapasite çalışmaya başladı ve Granger genişlemesinin ikinci çeyrekte devreye alma zorluklarının üstesinden gelmesi bekleniyor.

Deniz taşımacılığı segmenti beklentilerin üzerinde bir performans göstermiş ve Segment Marjı, temel olarak iç ve açık deniz işletmelerindeki yüksek günlük ücretler nedeniyle bir önceki yılın çeyreğine göre %22 oranında artmıştır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-aksehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu