Haber

Hababam Sınıfı Akil Öğretmeni Akil Öztuna’nın kızı bakın kim! Kendisinden bile daha ünlü.

10 Ocak 1905 yılında Ankara’da dünyaya gelen ve asıl mesleği askerlik olan Akil Öztuna, 1974 yapımı Kavga Dövüş Ölür filmi ile beyazperdeye adım attı.

Daha sonra Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Başarısız ve Hababam Sınıfı Uyanıyor filmlerinde ideoloji öğretmeni Akil Hoca karakterini canlandıran oyuncu bu sayede tanınmaya başlamıştır.

1975 yapımı Sarı Necmiye sinemasının kadrosunda yer alan Akil Öztuna, en son 1976 yılında Tosun Paşa sinemasında “Tellioğulları Reisi Akil” rolünü oynamıştır.

Başarılı isim, 1976 yapımı Tosun Paşa filminin İstanbul Kemerburgaz’da çekimleri sırasında deveden düşerek iç kanama geçirdi.

18 Kasım 1976’da kaldırıldığı hastanede 71 yaşında vefat etti. 19 Kasım 1976’da Sinan Paşa Camii’nde düzenlenen törenle Feriköy Mezarlığı’na defnedildi.

Herkesin aklına kazınan başarılı ismin kızı görenleri hayrete düşürdü. Bu ismin babasından daha ünlü olduğu ortaya çıktı, o.

İşte Akil hocanın kızı

Trajik ölümüyle milyonları derinden yaralayan oyuncunun kızı, Binbir Gece Masalları’nın yıldızı oldu.

Akil Öztuna’nın kızı olan Aytaç Öztuna, Binbir Gece ve Umutsuz Ev Kadınları gibi yapımlarda rol almıştır. Ünlü oyuncu babasının izinden giderek bu işe gönül vermiş.

Hababam Sınıfı Öğretmeni Akil’in kızı Aytaç Öztuna şu an 73 yaşında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu