Ekonomi

Antalya’nın turist sayısı 11 milyonu aştı

Dünyanın en değerli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya, en yüksek turist sayısına ve turizm gelirine ulaştığı 2019 yılının ardından 2023 yılında da yeni rekorlarla ilerlemeye devam ediyor. AKTOB Lideri Kaan Kavaloğlu, ağustos sonu itibarıyla Antalya’ya gelen toplam turist sayısının 11 milyonu aştığını açıkladı. Kavaloğlu, 8 Eylül 2023 itibarıyla kente havayoluyla gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 11 milyon 350 bin olduğunu belirtti.

”SEZON KASIM AYI SONUNA KADAR UZATILDI”

Kavaloğlu, iklim koşullarının iyi olması nedeniyle sezonun tur operatörleri tarafından Kasım ayı sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. “Şu an baktığımızda Rusya, Almanya, İngiltere ve Benelüks ülkeleri pazarlarında faaliyet gösteren tur operatörleri bazı uçuş programlarını Kasım ayı sonuna kadar uzattılar”söz konusu.

”2019’A GÖRE ARTTIK”

8 Eylül verilerini değerlendiren Kavaloğlu, Antalya’ya gelen toplam turist sayısının 2019 yılının aynı dönemini geçerek tarihin en yüksek rakamını aştığını söyledi. “Şu anda 2019’a göre artıdayız. 2019’un 8 ayında 10 milyon 765 bin turist geldi. 2019 çok güzel bir yıl olmasına rağmen hatırlarsanız 23 Eylül 2019’da dünyanın en büyük ikinci varyete operatörü Thomas Cook, İflas başvurusunda bulundu “Aslında bir sorun vardı.”söz konusu.

”RUSLARDA YÜZDE 32,5 ARTIŞ”

Turizm verilerinin detayları hakkında bilgi veren AKTOB Başkanı Kavaloğlu, şunları söyledi: “Antalya ziyaretçi açısından öngörülerimiz doğrultusunda bir artış gösterdi. Ana pazarlarımızdan Rusya Federasyonu geçen yıla göre yüzde 32,5 büyüyerek pazar payı en yüksek olan ülke oldu. 2 milyon 380 bin turist geldi Ağustos sonundaki prestijiyle Rusya, şartlara rağmen en çok tercih edilen tatil beldesi Antalya oldu.Bir diğer büyük hacimli kaynak pazar olan Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 17,3 artarak 2 milyon 110 bin oldu. Almanya sayı ve harcama açısından dünyanın en büyük kaynağı. “Bu pazardan beklentilerimiz daha yüksek. Kış döneminde Türkiye’deki talebin daha da artmasını bekliyoruz” dedi.dedi.

İNGİLİZLERDEN TÜM ZAMANLARIN REKORU

Kavaloğlu, İngiltere’nin 920 bin turistle Antalya’da tüm zamanların rekorunu kırdığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Geçen yıla göre yüzde 15 civarında büyüdü. Yıl sonuna kadar 1 milyonu rahatlıkla aşacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıla göre yükselişini yaklaşık yüzde 40 artıran Polonya, büyük potansiyele sahip değerli bir kaynak. Ulusal pazar payında 4’üncü sırada Bu yıl yüzdesel olarak en büyük artış Polonya pazarında yaşandı Hollanda 345 bin turistle 5’inci sırada Savaş nedeniyle büyük kayıp verdiğimiz Ukrayna ise büyüme trendine girerek 10’uncu sırada yer aldı Kış döneminde de geçen yıla göre artış sürecinin devam etmesini bekliyoruz.”

haber-arguvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu