Sağlık

Bel ve Boyun Fıtıklarının Nedenleri ve İyileşmesi

Bel ve boyun fıtıklarının sebepleri nelerdir?

Birçoğunuz aşağıdaki nedenleri verdiniz: “İşim çok ağır, sırtım çok eğiliyor. Bilgisayar başında boynumu öne eğiyorum. böyle yapmak zorundayım Çok ağır yükler taşıdım, çok yoruldum, o yüzden yaptım…” Bu formda birçok sebep sıralayabiliriz ama her şeyden önce duygu olarak, zihin olarak buna neden ihtiyaç duyduk? Bu ihtiyacın nedenini anlayarak bu sorunları fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak güzelleştirebilecek yollar ve yöntemler üretebiliriz.

Önce fiziksel durumdan başlayalım:

Belki düzgün oturamadın ama düzgün oturamamanın bir sebebi vardı; yani sağa sola eğilmek ya da hep bir taraftan çok takviye almak, doğruyu bir tarafa bükmek, yürürken bir tarafa oldukça fazla ağırlık vermek; her birinin özellikle eril ve dişil güçlerle büyük teması vardır.

Boyun konusuna bakacak olursak, bazen çok ileri, çok geri, çok sağa, sola çok uzaksa ya da aynı pozisyonda kalmaktan kaynaklanan bazı fiziksel rahatsızlıklar varsa: Boyun hep önde, o zaman hızlanıyorsunuz ve aslında bu telaş yüzünden bir şeyleri yavaşlatıyorsunuz. Diyelim ki kasılmalarınız var, o zaman bu kasılmaların nedeni çok katılık, katılık, itaatsizlik veya otoriteye isyan ve isyandır. Bunların uzun süre devam ettiği durumlarda boyun duruşu bozulur ve bu yanlış ağırlık verme ve aşırı yüklenme ile fiziksel olarak boyun fıtığı oluşabilir.

Bu fıtıkların daha ince nedenlerine bakacak olursak, biliyorsunuz ki tek bir omurgamız var ve bu omurganın kenarlarında kıkırdaklar, ortalarında ise diskler var. Aslında, bir yerlerde vücudun amortisörleridir; hava ve su ile dolu kabarcıklar. Bunlar ne kadar güçlü baskı altındaysa, tüm omurganız o kadar dik bir şekilde gerçeği zirveye taşıyabilir ve amortisörler görevini güzel bir şekilde yerine getirebilir. Ancak vücuttaki su ve oksijeni rastgele bir alanda rastgele bir duygu, düşünce veya çok fazla gerginlikle çok fazla kullandığınızda veya alamama sıkıntısından dolayı yeterince su ve oksijen alamadığınızda, buraya normal kan dolaşımıyla değil, ozmoz yoluyla, yani dışarıdan gelin. Çok ağır bir ortamdan daha hafif bir ortama su, mineraller ve oksijenin girmesiyle meydana gelen aktivite yavaşlar veya durur. Bu sefer yeteri kadar oksijen, su, mineral ve kan disklerinize ve baloncuklarınıza giremeyeceğinden buradaki basınç yeterince sönmüş olur ve bu, omurganızın içindeki yaprak ve kıkırdaklardan yumuşayarak hızla dışarı çıkar ve yaptığınızda Bu durumdayken kronik yanlış ve olumsuz hareketler, bu hızla gerçekleşir. Kıkırdakların ortasından çıkar ve kemikler uzun süre birbirine sürtündüğünde sınır baskılarından dolayı kireçlenme, rahatsızlık, ağrı vb. oluşabilir.

Dediğimiz gibi bu su, tuz, mineraller, kan ve oksijenin azalmasından kaynaklanır yani burada daha az enerji alırsınız.

Bu az alma hali, bir sağından bir solundan az alması demektir. Feminen olana, hayattan yeterince alamıyorsanız ya da bu alanda kendinizi ağır bir yük altında hissediyorsanız; bu belirli tarafsa, sol; manevi taraf sağ tarafta oluşur. Çok ağır ve ağır bir baskı halinde -ona göre her omurun bir duygu, bir fikir ve bir frekansla bağlantısı olduğu için- bir omurdaki diskin sıvısı azalır ve gerçek buradan çıkar, bu disk zamanla kemikler birbirine sürtünür ve çeşitli ihtiyaçları karşılar. Siyatik bacak ağrısı, bel ağrısı, sırt ağrısı ve çeşitli rahatsızlıklara ve sınır sıkışmasını tetikleyen olaylara neden olabilir.

Burada yapılması gereken, vücudunuzun nefes alması, oksijen soluması, yeterince su içmesi, suyu tuzlaması, serum benzeri bir maden suyu elde etmesi ve yeterli mineral ve vitamin almasıdır.

Ama dediğimiz gibi burada duygusal bir sistem var ve siz hiçbir şey görmediğinizde kişi şöyle diyor: “Bir kilo kaldırdım, küçük bir şey için durum böyle mi?”Çünkü o anda sadece suyu, sadece o bardağı değil, aynı zamanda bir duyguyu da kaldırıyordunuz ve onu kaldıramadığınız için bile aslında disk kayması, bel fıtığı ya da sıkışmış bir kenarlık yaşayabilirsiniz.

Bu hissin nedeni, eğer ağrı belde ise, kendinizi ağır bir yük altında hissetmenizdir. Daha yüksekse, hayata karşı dik ve ağırbaşlı duruşun değil, inadın, boyun eğmezliğin ve duruşundu.

İşte bu onurlu duruşu sürdürürken hayata karşı dik durmaktan vazgeçtiğinizde; Boyun ile ilgili travmalarınızı, hayatın çok ağır yüklerden oluşan yanlarını veya sorumluluklarınızı yanlış almanızdan kaynaklanan alanlarda ekstra sorumluluk almaya çalışanları fark edip özgürleştirerek bu alanlardaki yükü azaltabilirsiniz. yer ve doğru.

Öncelikle buradan baktığımızda beliniz ve boynunuz daha çok sırtınız, beliniz değil mi? Yani geçmişten getirdiğin çeşitli olay ve durumlar, yani geçmişten getirdiğin yükler ya da bilgilerle ısrar ettiğin ve kendini zor tuttuğun alanlar.

Özellikle boyun ve bel bölgemizden geçen çok temel iki organın meridyenleri vardır. Biri safra kesesi meridyeni, diğeri ise mesane meridyenidir. Yani bunlardan biri de duygularınızın katılığına ve katılığına kıyasla safra kesenizde ağır taşlar oluşturabilen ve diz ağrısı oluşturabilen bir durumdur. Biri, hayatınızda kolayca akmanızı ve üretken olmanızı sağlayacak bir şeydir. Daha sonra hormonal bozukluklar etkileyebileceği gibi çok fazla öfke ve kızgınlıkla kendinizi katılaştırıp katılaştırmak veya herhangi bir konuda çok tepkisel olmak bu bölgelerde rahatsızlık, fıtık oluşumu, bu bölgelerde sertleşme ve sertleşmelere neden olabilir.

O halde önce duygularımızı yumuşatıp, hayatın ne kadar keyifli ve mükemmel olduğunun bilinciyle kucaklayıp kendimizi yumuşak hayatın pamuksu doğasına ve akışına bırakacağız.

Nerede çok sert ve sert olursak bileceğiz ki içeride çok yumuşak olan ve sahasını koruyamayan bir taraf var. Bu alanlara gerçek bir şekilde nerede evet ve hayır diyeceğimizi bilerek kendimizi koruyacağız, böylece onları bu kadar titizlikle korumaktan kurtulacağız. Bu tespitleri ve teşhisleri doğru bir şekilde yaptığımızda, bizi güzelleştirecek gerçek doktorla, yanlış yolda, hakikat merhemleriyle buluştuğumuzu göreceğiz.

Şifa ile buluşmak dileğiyle. Güle güle.

instagram

heyecan

Youtube

Facebook

Bu makalede ortaya konulan fikir ve yaklaşımlar tamamen yazarlarının özgün fikirleri olup, Onedio’nun yayın politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu