Haber

Bakan Akar: 14 bin Mehmetçik fiilen sahada!

Depremin ardından ilk andan itibaren görev başında olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçilerin Antakya’daki nöbet, devriye, arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra günlük yemek dağıtımının yapıldığı mutfak ve tarla ekmek fırınında incelemelerde bulundu. 10 bin kişi için çadır kurularak gerçekleştirildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen “yüzyılın afeti”nin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever ile birlikte Hatay’a gelen Akar, hava saldırıları için bölgeye gitti. şehirdeki nöbet, devriye, arama kurtarma ve yaşam destek faaliyetleri dışında. İlk günden itibaren yerinde takibine devam ediyor.

Antakya merkezde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri İrtibat Bürosuna giderek nöbet, devriye, arama kurtarma faaliyetleri ile yaşam destek faaliyetleri hakkında bilgi alan Akar, güvenliği sağlamakla görevli komandolarla sohbet etti.

Daha sonra günlük 10 bin kişilik yemek dağıtım kapasiteli mutfağı ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ASFAT A.Ş.

Hazal isimli küçük kız ve ailesiyle yakından ilgilenen ve taleplerini dinleyen Akar, Mehmetçik’in Atakaş Hatayspor Tesisleri’nde sahada yürüttüğü çadır takımı çalışmalarını da inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alıp talimat veren Akar, depremin ardından yeniden faaliyete geçen bir fırını da ziyaret ederek ekmek dağıttı.

İşletme sahibi kardeşlerle sohbet eden Akar’a fırıncılar, “Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Depremin ilk gününden bu yana iş yerimizi hiç kapatmadık. Yaralarımızı birlikte saracak, inşallah bu günleri de atlatacağız” dedi.

Depremde hasar gören tarihi Ulu Cami ve Habib-i Neccar Camii’nde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Akar, Antakya’da deprem sonrası başlatılan çalışmaları da inceledi.

HATAY’DA GERÇEKTEN 14 BİN MEHMETÇİK SAHADA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, “Hatay’da 9 bini Antakya’da olmak üzere toplam 14 bin Mehmetçik sahada görev yapıyor.”

Mehmetçinlerin gözetleme, devriye, arama kurtarma ve yaşam destek faaliyetleri yürüttüğünü kaydeden Akar, “Antakya’da bir gıda ve su laboratuvarımızı devreye aldık. Mehmetçik’in kentte 12 bin çadırın kurulmasında önemli görevler üstlendiğini belirtti. Çadır kentlerin bulunduğu alanlara da yangın söndürücüler gönderdik” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT A.Ş tarafından kurulan günlük 10 bin kişilik yemek dağıtım kapasiteli mutfağın ve 13 sahra fırınının yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Akar, “Sorunları hafifletmek adına Depremin büyük yıkıma yol açtığı Antakya’da Türk Silahlı Kuvvetleri günde 50 bin kişiyi istihdam ediyor. Mama çıkarıyoruz, 130 bin ekmek üretiyoruz. Yiyecek, ekmek ve su ihtiyacı diğer yardımlarla karşılanıyor. Depremin olduğu günden bu yana Mehmetçik tarafından 350 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı, 1 milyon 800 bin gıda kolisi ve 250 bin ekmek dağıtıldı.

Vatandaşlara ve çalışanlara 20 bin cep sobası verildiğini belirten Akar, akaryakıt üssü kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri depolarından 80 bin ton akaryakıt dağıtıldığını söyledi.

Gönderdikleri seyyar banyo, tuvalet ve çamaşırhanelerin de hizmet verdiğini kaydeden Akar, gelen yardımların sistemli ve hızlı bir şekilde dağıtılması için Serinyol kışlasında lojistik takviye üssü kurulduğunu da kaydetti. Akar, “Acımız, kederimiz büyük. Bu yaraları sarmak için asil milletimizle ilk günden itibaren omuz omuza vererek tek yumruk tek yürek olarak tüm bu zorlukların üstesinden geleceğiz ve yaralarımızı saracağız” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu