Haber

Şenol Babuşcu isimli isim: Hafize Gaye Erkan seçimden önce görevden alınabilir

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından görevden alındığını iddia ederek CİMER’e dilekçe yazdı. Erkan’ın babasının Merkez Bankası’nda ofisinin olduğu ve kendisine resmi araç tahsis edildiği yönündeki iddialar da basına yansıdı.

Olayların gündeme gelmesinin ardından Gaye Erkan ve babası Erol Erkan bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

‘SEÇİMDEN ÖNCE GÖREVDEN ALINABİLİR’

Cumhuriyet’ten İrem Karataş’ın haberine göre Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Ekonomist Prof., CİMER’e yapılan başvuru sonrasında tartışmaların kamuoyuna yansıdığını, hükümet ve ekonomi yönetimi nezdinde sessizliğin hakim olduğunu belirtti. Dr. Şenol Babuşcu “Gaye Hanım’ın 20 gündür ABD’de olması da ilginç. Erkan ile Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra buluştuğu ve aralarında soğukluk yaşandığı da söyleniyor. Görünüşe göre Gaye Hanım görevden alınacak. “Seçimlerden önce görevden alınabileceğini düşünüyorum” dedi.

‘YERİNE İSİMLER BELİRTİLDİ!’

“Gaye Erkan’ın görevden alınmasının ekonomiye ve piyasalara hiçbir etkisi olmayacak. “Önemli olan onun yerine atanacak isimdir” diyen Babuşcu, şöyle devam etti:

“Bu konuyla ilgili dedikodular başladı. Lider yardımcılarından Cevdet Akçay ve iktidara yakın kanalların gündeme getirdiği Hatice Karahan tartışılıyor. Cevdet Akçay gerçekten bu göreve layık ama ben Hatice Karahan’ın atanacağını iddia ediyorum. Çünkü Akçay siyasi olarak AKP’ye yakın bir isim değil, Merkez Bankası’nı tanıyan dürüst bir isim. Karahan ise yıllardır cumhurbaşkanının danışmanlığını yapıyor ve siyasi olarak AKP’ye bağlı. Siyasi tercihler ön plana çıkacak” dedi.

‘Tecrübesizliğinin kurbanı olacak’

Gaye Erkan’ın özgeçmişinin ve iş tecrübelerinin oldukça etkileyici olduğunu belirten Babuşcu, “İki eksiği vardı, merkez bankacılığını bilmiyordu. Önemli olan Türkiye’deki şartları bilmemesiydi. Ortaya çıkan sorunlardan da görüyoruz. bugün kamuoyuna yaptığı açıklamalarda tecrübesizliğinin ortaya çıktığını aksi takdirde “Eğitiminde ve mesleğinde son derece başarılı, nitelikli bir arkadaşımızdır. Ben de uzun yıllar bürokraside çalıştım. Tecrübe çok değerlidir, tecrübesizliğinin kurbanı olur” dedi.

FAİZ ARTIŞI OLACAK MI?

Yeni yılın ilk Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı hakkında konuşan Babuşcu, “Kamuoyu ve ekonomistler faiz artışı bekliyor ama ben faiz artırımına gidileceğini düşünmüyorum. “Faizin yüzde 42,5’te sabit kalacağını ve nisan ayına kadar yeni bir artış olmayacağını öngörüyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu