Haber

Serdivan’da tapu sorunu nedeniyle aile katliamı davası yeniden görüldü

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde tapu sorunu nedeniyle iftar sırasında kardeşi, teyzesi ve yeğenini öldüren katil zanlısı ile zanlının saklanmasına yardım eden arkadaşı yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanık olarak dinlenen YT’nin ifadesi, “Olay günü Tuncay Güler ve babası yanıma geldi. Bedri Güler, sektörde tartıştıklarını ve sanık Ç. G. onlara, ‘Akşam hepiniz evde olun, sizi vuracağım’ dedi” dedi.

Olay, 5 Nisan Salı günü Kemalpaşa Mahallesi Gündoğan Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre tapu sorunu yüzünden çıkan kavgada, Ç.G. (54), ağabeyi Bedri (65), ağabeyinin eşi Duriye (59) ve ağabeyinin oğlu Tuncay Güler’e (31) tüfekle kurşun yağdırdı. Zanlı olay yerinden kaçarken, durumun haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Ç.G. ağabeyinin evine gelip terör estirirken, diğer 2 yeğeni polis gelince saklanarak kaçtı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda zanlının yerini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet masası ekiplerince düzenlenen operasyonda aile katliamını gerçekleştiren katil zanlısı ile zanlının kaçmasına yardım eden zanlı MTT Karasu ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. CG ve MTT olarak adlandırılmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen CG. Tutuklanırken, Ç.G.’ye yardım eden kişi. kaçması için adli kontrolden sonra serbest bırakıldı.

Aile cinayeti zanlısı hakim karşısına çıktı

Davayla ilgili olarak, ağabeyi Bedri Güler hakkında “kardeşini kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, halası Duriye Güler ve yeğenleri Tuncay Güler hakkında “kasten adam öldürme” suçundan 2’şer ve 6 ay ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan 2 yıl Sanık CG’ye ‘suçluya kayırma’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla tutuksuz yargılanan sanık MTT yeniden hakim karşısına çıktı. . Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada müştekiler ve tarafların avukatları, tutuklu sanık Ç.G. Öte yandan Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla.

Tanıklar duruşmada dinlendi

Belgelerin tutanağa geçirilmesinin ardından duruşmada tanıklar dinlendi. Tutuklu sanık Ç.G.’nin oğlu tanık EG, “Tapuda borç vardı. Babam amcamla borcu ödemek istedi ama amca oğulları çok karıştı. Ben işten geldim. olay günü ben uyuyordum o sırada silah seslerini duydum evin giriş kapısının önünde babamla karşılaştım ve ‘annen.’ amcanın yanına git’ dedi. “Yıkıldım ve ardından polis amcalarıma geldi” dedi.

Tanığın sözü kanı dondurdu

Olayda hayatını kaybeden Tuncay Güler’in bir arkadaşı olan tanık YT, “Olay günü Tuncay Güler ve babası yanıma geldi. Bedri Güler, sektörde tartıştıklarını ve sanık Ç.G. Onlara, ‘Akşam hepiniz evde olun, sizi vuracağım’ dedi” dedi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamı ve eksikliklerin tamamlanması talebini bildirdi. Sanık CG ise tanık YT’nin ifadelerini kabul etmediğini belirterek, “Bu zamana kadar kardeşim ve arkadaşlarım ortak. İstediğini dinleyebilirsin. Benim söyleyecek bir sözüm yok. “

Mahkeme heyeti ise sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve olay yerinde inceleme yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. – SAKARYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu