Ekonomi

Quanex, İngiliz Tyman’ı 976 milyon dolara satın aldı

NYSE:NX’de işlem gören ABD şirketi Quanex Building Products, İngiltere merkezli kapı ve pencere tedarikçisi Tyman’ı yaklaşık 788 milyon pound (976 milyon $) değerinde bir anlaşmayla satın aldığını duyurdu. Tyman’ın hisseleri Pazartesi günü erken işlemlerde %25’lik bir artış yaşadı.

Bu işlem, ABD’li konut üreticilerinin, potansiyel ilk kez ev alacakları etkileyen yüksek mortgage oranlarının yarattığı zorluklar karşısında satışları canlandırmak için fiyat indirimleri ve diğer teşvikler de dahil olmak üzere stratejiler belirlediği bir dönemde gerçekleşti.

Anlaşma, Tyman hissedarlarının sahip oldukları her bir Tyman hissesi için 240 peni nakit ve 0.05715 yeni Quanex hissesi almasını öngörüyor. Bu teklif, Tyman’ın Cuma günkü kapanış fiyatı olan 296 pence üzerinden %35,1’lik bir primi yansıtıyor.

Birincil teklif yaklaşık %60 nakit ve %40 yeni Quanex hissesinden oluşurken, hissedarların bedeli her bir Tyman hissesine karşılık 0,14288 oranında tamamen Quanex hissesi olarak almalarına yönelik alternatif bir seçenek de bulunuyor.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Tyman, Quanex’in tamamen sahip olduğu bir iştiraki haline gelecektir. Hem Quanex hem de Tyman’ın yöneticileri anlaşmayı hissedarlarına oybirliğiyle tavsiye edecekler.

Quanex yöneticileri, bu satın almanın Kuzey Amerika pencere ve kapı pazarındaki portföylerini geliştirerek daha çeşitlendirilmiş bir yapı ürünleri tedarikçisi oluşturacağına inanıyor. Quanex, artan ölçeğin daha yüksek temel kar marjlarına ve önemli maliyet sinerjilerine yol açacağını ve işlemin kapanışından sonraki ikinci yılda 30 milyon dolarlık maliyet tasarrufunun tam olarak gerçekleşeceğini öngörüyor.

Quanex, Tyman’ın Londra Borsası’ndan çıkarılacağını ve Londra merkez ofisini kapatma niyetinde olduğunu doğruladı. Yine de, Birleşik Krallık’ta Tyman’a ait herhangi bir üretim tesisinin kapatılması planlanmıyor. Birleşmenin ardından birleşik şirket New York Borsası’nda işlem görmeye devam edecek.

Anlaşma için kullanılan döviz kuru 1$’a 0.8077 pound oldu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu