Haber

Putin: Ukrayna kuvvetlerinin Rusya’daki yerleşim bölgelerini vurarak ne elde etmek istediğini anlamıyorum

Rusya Devlet Başkanı Putin Rusya Günü kutlamalarındaKremlin’de düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada Ukrayna güçlerinin Rusya topraklarında bulunan yerleşim birimlerine düzenlediği saldırılara değindi.

“Şu anda nereden çıkacağınızı bilmediğiniz bir siyasi labirente girmek istemiyorum ama düşman güçlerinin neden yerleşim yerlerine saldırdığını asla anlayamıyorum”dedi Putin, “Neyi başarmak için? Nereden? Bu ne anlama gelir? Açıkça sivil tesisleri ve yerleşim alanlarını vuruyorlar. Buradaki amaçları nedir? Askeri olarak hiçbir anlamı yok, sıfır.”ifadeleri kullandı.

Saldırılardan birinde, Kremlin’deki törene katılan Ukraynalı bir kişi saldırıda bulundu. Donetsk’te bir travmatoloji kliniğini vurduğunuPutin, merminin doğrudan operasyon birimine isabet ettiğini açıkladıktan sonra şunları söyledi:

“Dikkatli olmanızı, kolluk kuvvetleri ve askerler tarafından belirlenen güvenlik kurallarına uymanızı tavsiye ederim. Seni olabildiğince korumaya çalışıyorlar.”

Kiev güçleri son günlerde Rusya’nın sınır yerleşim birimlerini ve Ukrayna’yı referandumla terk etmesiYeni Rusya toprağı haline gelen Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporozhye’deki sivil tesislere ve yerleşim bölgelerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

akpinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu