Haber

Kartal Belediyesi Depreme Dayanıklı Binaları Yıkıyor

Kartal Belediyesi’nin ekonomik ömrünü tamamlamış depreme dayanıklı binaların depremlerde can ve mal kaybına yol açmaması için yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçedeki konutların dönüştürülmesine devam ediliyor. Dönüşüm çalışmaları kapsamında bu kez Petrol İş Mahallesi Refah Sokak’ta bulunan Oya Apartmanı yıkıldı.

95 bine yakın mahallelinin riskli konutlarını dönüştüren Kartal Belediyesi, deprem riskine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) gruplarıyla birlikte Petrol İş Mahallesi’ndeki riskli bir konutun dönüşümü için yıkım töreni düzenlendi. Yıkım törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile İBB ve Kartal Belediyesi’nden çok sayıda yönetici ve işçi katıldı.

Törende bir konuşma yapan Lider Yüksel, Kartal Belediyesi’nin bugüne kadar ilçede yaklaşık 95 bin kişiyi deprem riskinden kurtardığını belirterek, şunları kaydetti:

“Kartal’da deprem riskine karşı hiçbir ipucu vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İBB ile birlikte çalıştığımız konulardan biri de deprem riski. Deprem siyaset üstü bir konu. Bunu çok ciddiye alıyoruz. Göz ardı edemeyiz. ülkemizin bir depremler ülkesi olduğu gerçeği… Kartal Belediyesi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz.”

Törenin devamında riskli konutun dönüşümünü temsilen birinci potaya kepçeler vuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu