Ekonomi

Ünlü analiste göre Bitcoin hak ettiği değerin altında: Peki ne kadar olmalı?

Investing.com – Capriole Investments’ın kurucusu ve blockchain analitiğiyle tanınan analist Charles Edwards, Bitcoin’in şu anda gerçeğe uygun değerinin %33’ünün altında işlem gördüğünü düşünüyor.

Charles Edwards, Bitcoin’in gerçeğe uygun değerini değerlendiriyor bitcoin Bunu, ağını korumak için harcanan gücün maliyetine göre hesaplar. Ayrıca analist, Bitcoin döngüsünün ve temellerinin kripto para birimlerine özgü olduğunu savunuyor.

Edwards, Bitcoin madenciliğinde kullanılan elektrik gücüne ilişkin oluşturduğu kolay denkleme göre Bitcoin’in gerçeğe uygun değerini 42.000 $ olarak hesaplıyor. Bu hesaplamaya göre Bitcoin, 28.000$ bandındaki mevcut fiyatı ile %33’lük bir indirim görmeye devam ediyor.

Bitcoin fiyatı ile birlikte blok üretimini temsil eden hash oranının son aylarda yaşanan keskin yükselişi, BTC fiyatı yükselirken BTC fiyatının da yükselmesini sağlıyor. Analist, Bitcoin’in mevcut indirimli fiyatının daha önce 285 gün boyunca güç maliyetinin altına düştüğü 2018’deki bir ayı piyasasına benzetti. Hesaplamalara göre, Bitcoin 298 gündür adil fiyatının altında hareket ediyor.

Bitcoin fiyatı son 24 saatte 27.200$ – 28.500$ aralığında dalgalandı. Binance CEO’sunun dün akşam Interpol tarafından kırmızı bültenle çağrıldığı tezi kripto piyasalarında kısa süreli panik satışına neden olurken, o sırada Bitcoin 27.000 doların sonlarına doğru hareket etti. daha sonra Changpeng ZhaoBu tezleri reddederken piyasa yeniden toparlandı ve Bitcoin 28.000$ bandına geri döndü.

Author: Günay Caymaz

guzelbahceajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu