Ekonomi

Berrmak 2022’de 20 Milyon Euro İhracat Yaptı

Yerli ve milli çalışmaları ile kargo, kurye ve lojistik alanında başta Almanya, Avusturya, İspanya, Hollanda ve Güney Afrika olmak üzere birçok ülkede otomasyon çözümleri kuran Berrmak. 20 milyon Euro ihracat yaptı. 2023 yılında ise ABD pazarına açılmayı hedefliyor.

Kargo, kurye ve lojistik departmanı için otomasyon sistemleri üreten Berrmak, II.  Kargo, Kurye, Lojistik Tepe ve Fuar(Post & Parcel II. Summit & I. Expo – PPSE) 2022 ve 2023 hedeflerindeki çalışmalarını açıkladı.

2022 yılında 20 milyon Euro ihracat ile katma değer yarattık.

Berrmak Satış ve Pazarlama Müdürü Onuralp Çelik , 2022 yılında yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Şu anda Almanya, Avusturya, İspanya, Hollanda, Belçika, Çekya, İtalya ve Güney Afrika başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl Austrian Post için iki anahtar teslim proje gerçekleştirdik. UPS’in Avrupa’daki en büyük tesisi olan Köln Bonn Havalimanı’ndaki transfer merkezi için bir projeyi daha tamamladık. UPS Polonya için yeni bir anahtar teslim proje başlattık. 2022 yılında ihracatımızı 20 milyon Euro’ya çıkardık. 25. yılımızı kutladığımız 2023 yılı için hedeflerimizi büyüttük. Bu yıl bizim için yeni bir pazar olan ABD’de faaliyetlerimize başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Dünya liginde ilk 3Biz burdayız

Teknoloji üreten bir Ar-Ge firması olduklarına dikkat çeken Onuralp Çelik, teleskopik konveyör sistemlerinde dünyanın ilk 3 firmasından biri olduklarını belirtti. Çelik, bu alanda Türkiye’deki üretimlerinin yüzde 85’ini Avrupa’ya ihraç ettiklerini de vurguladı. II. Kargo, Kurye, Lojistik Zirve ve Fuar  Türkiye’de bu alanda çok değerli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, iki gün süren Tepe’de değerli iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

E-ticaret paketleri küçüldü, adetler arttı

E-ticaret bölümünde yaşanan gelişmelerin kargo, kurye ve lojistik sektörlerini de etkilediğini kaydeden Onuralp Çelik, “Eski kargo portföyündeki paket sayısı azdı ama boyutları büyüktü. Günümüzde e-ticaretin gelişmesiyle birlikte paket sayısı artmış ancak paketler küçülmüştür. Bu nedenle otomasyon çözümlerinin önemi ve teknolojiye adaptasyonu günümüzde kaçınılmaz bir gerçektir. Otomasyon sistemlerinden takviye gelmediğinde günde 100 kişi ile 20 bin eseri manuel olarak tasnif edebilirsiniz. Ancak otomasyon yatırımı yapıldığında günde sadece 20 kişi ile 100 bin paketi tasnif etmek mümkün. Bu, şirketlere çok değerli bir rekabet avantajı sağlar. Berrmak olarak kargo, kurye ve lojistik departmanları için işin tasnif kısmında, projelendirmede, esnek işlerin üretiminde, saha meclisinde, yazılım ve otomasyon geliştirmede anahtar teslim çözümler sunmaktayız. Anlık bilgileri toplayıp 100 farklı kategoride yorumlayıp rapor haline getirebiliyoruz. Bu sayede otomasyona yatırım yapan kurumlar, tüketicilerine daha hızlı ve kaliteli hizmet verme imkanına sahip oluyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu