Haber

Bakan Yanık, AK Parti Adana İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu: (2)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşın en temel ihtiyaçlarına muhatap bulma sürecinden, vatandaşın ayağına giden, her şeyi belirleyen bir devlet ve iktidar modeline geçtiklerini söyledi. durumunu tek tek inceler ve buna göre hizmet modelleri oluşturur.

Yakıcı, AK Parti Adana İl Danışma Meclisi toplantısında, kente yaptığı son ziyarette Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi (SOHEP) kapsamında Adana’da 1, Hatay’da 3 merkez açtıklarını hatırlattı. ).

Sosyal hizmet merkezlerinin çocuklar, kadınlar, engelli ve yaşlılar, şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin hizmet aldığı kurumlar olduğunu belirten Yanık, şunları kaydetti:

“AK Parti siyasetin çehresini değiştirmiş, vatandaşla bağında farklı bir mevzu açmıştır. Bunun en temel örneklerinden biri de sosyal hizmet merkezlerimizdir. 20 yıl önce vatandaş en çok ihtiyacı için kapı kapı dolaşıyordu. temel ihtiyaç sahibi, muhatap bulmakta zorlanan, bulursa kendini şanslı sayan süreçten, bugün ayağına kadar giden vatandaşın konutundaki her durumu belirleyen bir iktidar modeline, iktidar modeline geçiş yaptık. ve buna uygun hizmet modelleri oluşturuyor. Bunu sağlayan birimlerden biri de sosyal hizmet merkezlerimiz. ‘Olur’ denen çok daha iyi hizmetleri vatandaşımıza ulaştırıyoruz, inşallah bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz.”

Sosyal hizmet merkezleri aracılığıyla vatandaşların tüm hizmetlere tek noktadan erişebildiğini kaydeden Bakan Yanık, 2013 yılında başladıkları bu çalışmayı 397 merkezle sürdürdüklerini bildirdi.

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) hakkında bilgi veren Yanık, talep odaklı hizmet anlayışından arz odaklı hizmet anlayışına geçildiğini vurguladı.

ASDEP kapsamında Adana’da yürütülen çalışmaları, ulaşılan aile sayısını ve verilen hizmetleri anlatan Yanık, evlilik öncesi eğitim programı ve bağımlılıkla mücadele eğitimleri hakkında da bilgi verdi.

Çocuk hizmetleri kapsamında yaptıkları çalışmalara değinen Yanık, “Yaklaşık 8 milyon dolar harcadık. 2012’den bu yana çocuklarımız için ayrılan sosyal ve ekonomik destek tutarı 342 milyon 520 bin lira. Tek kalemden bahsediyorum. sadece çocuklar için.” söz konusu.

“Kadına yönelik şiddetle mücadelede yaptıklarımız ortada”

Bakan Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarını 2002 yılından bu yana sürdürdüklerini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün modernliği, ilericiliği, insan haklarını kimseye bırakmayan arkadaşlar, iktidarın yanındayken bunca işi akıllarına bile getirmediler. Türkiye’de kadını toplumsal bir aktöre dönüştüren biri varsa o da kadındır. Cumhurbaşkanımız bizi suçlayan bir dil var buna asla izin vermeyeceğiz Türkiye’de kadının haklarından vazgeçen bir siyasetçi varsa o da tek Cumhurbaşkanımızdır sicillerine baktığınızda hatta baktığınızda şu anki seçimlerinde günahlarından arınacak durumda değiller kimse kusura bakmasın kimse bize kadın hakları , kadının siyasete katılımı , ekonomik hayat , istihdam ve sosyal hayat dersi verecek durumda değil ortada. .”

Ayrım gözetmeksizin insanlara haklarını vermeye çalıştıklarını vurgulayan Yanık, engelliler için yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Geçen sene ilk defa göreve geldiğimizde engelliler STK’ları ile bir toplantı yapmıştık. Bir arkadaşımız aynı zamanda büyük STK’lardan birinin yöneticisi, engelli bir arkadaşımız ‘Ben o dönemdeyken’ dedi. Doğduğumda annem ölmem için yıllarca dua etti. Ondan sonra ona kimin bakacağı belli değil, ne “Yıllarca ölmem için dua etti çünkü ben öleceğimden emin değilim” dedi. Ben ona baktığım için yaşamam için dua ediyor.” Bu nasıl oldu da AK Parti’nin 20 yıldır engelliler için ürettiği politikalar sayesinde oldu. “Şimdi oğlunun ömrünün uzaması için dua ediyor. Neden, çünkü o çocuğa sağlanan imkanlarla ekonomik hayata ve istihdama katıldı. O evlat eğitimini tamamladı ve bu ülkede üretken bir vatandaş olarak tüm ailesine katma değer sağlamaya başlıyor.”

Sosyal yardımlar

Burns, sosyal yardımların temel çalışma alanlarından biri olduğunu ve halkın toplam sosyal yardım desteğinin yüzde 82’sinin bakanlıkları tarafından sağlandığını vurguladı.

Sosyal yardımlarla ilgili bazı eleştiriler olduğunu hatırlatan Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çıktım şunu söyledim. ‘Varsa lütfen getir bize anlat. Hak etmediğini düşündüğün biri varsa açık televizyonlardan getir anlat’ dedim. Sosyal yardım ihtiyacının kimliğine, kim olduğuna, fıtratına, şuna, şuna bakmıyoruz, bizim için tek bir kriter var, gerekli mi, değil mi, sistem son derece şeffaf çalışıyor, bu yüzden. , alnımız ak, yüzümüz elhamdülillah temiz.”

Bakan Yanık, sosyal yardım programlarını uygulamaya devam ettiklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Yaşlı ve engelli aylıkları, genel sağlık sigortası desteği, kömür yardımı, doğalgaz tüketim takviyesi, doğum yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara nakdi yardım, asker aileleri için düzenli nakdi yardım, çoklu doğum yardımı, yetim ve yetim yardımı, asker çocuğu. yardım, kronik hastalara kesintisiz elektrik desteği, birikmiş elektrik borcu desteği, ölüm yardımı, milli hane halkı programı… Biz iktidara geldiğimizde 2002’de sadece 4 madde sosyal yardım vardı. Onlar da çok az, malumunuz. Engellilere, yaşlılara, çocuklara veriliyor.Arkadaşlar 50 ayrı başlıkta sosyal yardımlar yapıyoruz.Neden milletimize sözümüz var.’Milletimizin ne zaman devlet desteğine ihtiyacı olursa biz de orada olacağız’ diyoruz. ‘.Oradayız.Bu başlıklar onlar için oluşturulmuş.Bakın asker aile takviyesi, asker çocuk takviyesi,çoklu doğum yardımı,kronik hastalıklarda elektrik desteği…Her biri farklı ihtiyaçlara göre hazırlanmış program kurulmuş. s. Önümüzdeki süreçte Allah nasip ederse 2023’te yeni isimler gelecek.”

Entegre Sosyal Yardım sistemi

Yaptıkları işin gerçekçi ve vatandaşlara deva olduğunu vurgulayan Yanık, “‘Millet ile göz göze gelmek’, milletin derdine dert olmak için diyoruz. Çalışmalarımızın çoğu sahadan topladığımız bilgilerdir. Bunlardan biri de sahaya çıktığımızda bize ihtiyacını ileten vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yaptığımız programlar.” söz konusu.

Bütünleşik Sosyal Yardım adını verdikleri sistemi anlatan Yanan, şunları söyledi:

“Hali hazırda 23 kamu kurum ve kuruluşu entegre olup bir vatandaş sosyal yardım istediğinde, hanesinde kaç kişi var, ne fiyat alıyorlar, engelli var mı, yaşlı var mı, çocuk var mı? sosyal yardım ihtiyacını gerçek bir şekilde tespit ettiğimiz, çok bilimsel ve dikkatli çalıştığımız, çünkü milletin parası bize emanet olduğu için, milletin ürettiği o kaynağı, milletin ürettiği kaynağı, sahiplerine teslim etmemiz gerekiyor. Burada hata yapmamamız gerekiyor ve bu yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor.” Çok titizlikle çalıştığımız bir sistemimiz var. Entegre Sosyal Yardım sistemimiz, Birleşmiş Milletler kalkınma programında uygun uygulamanın örneklerinden biri olmuştur. Yani uluslararası ölçekte onaylanmış, kabul görmüş ve takdir edilmiş bir programdan bahsediyoruz. Artık birçok ülke kendi ülkesinde bu sistemi kurabiliyor.”

Şehit ailesine ziyaret

Görüşmenin ardından Bakan Yanık, Vali Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve diğer ilgililerin eşlik ettiği el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman ile bir araya geldi. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesi 5 Aralık’ta Ceyhan ilçesinde. Sağkaya Mahallesi’nde oturan ailesini ziyaret etti.

Burns, şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

(Bitti)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu