Haber

Bakan Kasapoğlu ve Guidetti, İstanbul’da Karslı bayan voleybolcularla bir araya geldi

gençlik ve SporBakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kars’ın Dikme köyünden Türkiye yarı finaline yükselen kız voleybol takımıyla VakıfBank Kadın Voleybol Kurmay Antrenörü Giovanni Guidetti ile bir araya geldi.

VakıfBank Spor Sarayı’nda düzenlenen toplantıya Bakan Kasapoğlu ve Guidetti’nin yanı sıra VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, sarı-siyahlı voleybolcular Gabi ve Zehra Güneş katıldı.

Bakan Kasapoğlu, çok keyifli bir görüşme geçirdiklerini anlatarak, şunları söyledi:

“Bu toplantının farklı anlamları var. VakıfBank Spor Sarayı nice başarılara tanıklık etmiş bir salon. Toplantının bu salonda gerçekleşmesi açısından ayrı bir önemi var. Her başarı bu ülkenin gururudur. VakıfBank’ı gönülden kutluyorum. sporda bir marka bir ülke 2022’de 51 branşta 6 bin 127 madalya kazandık Türkiye’nin geldiği nokta ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinin sonucu bu çıtayı geleceğe taşıyacağız. Türkiye’de herkesin spora erişiminin ne kadar mümkün olduğunu gösteriyor.Bu genç Kars’ın Dikme köyünden arkadaşlarımız geldi.Birkaç gündür hocamız ve sporcularımızla antrenman yapıyorlar.Biz bu ülkenin bütün çocuklarına güveniyoruz. ülkemizi fırsat eşitliği ilkesi gereği mükemmel bir altyapı ile donattık ve bu sporcular yetişiyor.Hedefimiz bu başarıyı hep birlikte parlatmaktır.”

VakıfBank Spor Kulübü’nün vizyonuna da övgüde bulunan Kasapoğlu, “Bakanlık olarak çok güçlü takviyeler yapıyoruz. Bu tesis havuzu, salonları ve halkımıza açıklığı ile örnek bir tesistir. Kulüp olarak VakıfBank’ın emeğini kutluyorum. Diğer kurumlara model olmak önemli bir vizyona sahip.Türkiye’nin spor yürüyüşüne güç katacağız.Bu gençler yarının sultanları olarak bizleri temsil edecek.Her yıl 1 milyondan fazla gence yetenek taraması yapıyoruz. Her gün yeni projeler gündemimizde.Amacımız genç nüfusun umudunu yükseltmek.Bu hoş tablo bizim için en sevindirici gurur.” ifadeleri kullandı.

Bakan Kasapoğlu da Guidetti ile Kars’a gideceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Değerli VakıfBank ailesi, değerli genel müdürümüz, teknik direktörümüz ve sporcularımızla gurur duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde ‘Yarının Sultanları’ projesi kapsamında Guidetti ile Kars’a gideceğiz. Bu kızlarla Kars’ta ortalardayız. Yarı finalde başarılar diliyorum.”

VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih de özel bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Kars’ın Dikme köyünden yola çıkarak Türkiye’de yarı finale kalan genç kardeşlerimizin arasında olmaktan onur duyuyorum. teşekkür ederim.” dedi.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, Kars’ta çocuklarla birlikte antrenman yapacaklarını belirterek, onların şampiyon olmasını istediğini söyledi.

Sarı-siyahlıların kaptanı Brezilyalı Gabi, Türkiye’nin spora büyük yatırım yapan bir ülke olduğunu belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Milli voleybolcu Zehra Güneş, bu buluşmada emeği geçenlere teşekkür ederek, “13 pırıl pırıl gençle bir aradaydık. Beraber antrenman yaptık, vakit geçirdik. Çok iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. Hepsinin arkasındayız. Onlarla vakit geçirmek çok mutlu ve farklı bir duygu.Hepsine başarılar diliyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Karslı voleybolculardan Hazal Elif Çalışır, çok keyifli bir gün geçirdiklerini vurgulayarak, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile VakıfBank Spor Kulübü’ne teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu