Haber

Arslan ve Kılıç Sarıkamış Kütüphane İnşaatını İnceliyor

Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç, beraberindeki heyet ile birlikte eski Kütüphane binasının yerine yapılmakta olan yeni ve çağdaş Kütüphane binasının çalışmalarını yerinde inceledi.

Kütüphane hakkında Özel İdare yetkililerinden bilgi alan Arslan ve Kılıç, Sarıkamış’ta kültürel ihtiyaçların karşılanması ve eğitim kalitesinin artırılması adına önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, yeni kütüphanenin ilçeye önemli katkı sağlayacağını söyledi. bu his.

Sarıkamış’ta inşa edilen yeni ve çağdaş kütüphane, zemin katta bireysel çalışma alanı, kafeterya, engelli çalışma alanı, bebek uyku odası, çocuk aktivite alanı, birinci katta okuma odası, küme çalışma odası ve bodrum dahil idari birimler dahil ikinci katta işçi yemekhanesi bulunmaktadır. Toplam 4 kattan oluşmaktadır.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, Sarıkamış’ta bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Şehitler diyarı ve turizm cenneti Sarıkamış’ta böyle bir kütüphanenin yapılmasına vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Konsept kütüphaneler eski tip kütüphaneler gibi algılanmamalı çünkü Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğümüzde hem kütüphane hem de kültür merkezi içeren konsept ile hizmet verebilecek bir yapı istedik. Sarıkamışlılarımıza ve Sarıkamışlı hemşehrilerimize ait olan bodrum dahil toplam 2640 m2 kapalı alana sahip toplam 4 katlı binanın Kars Milletvekilleri olarak Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ederiz. Projenin yatırım programına alınması ve gerekli ödeneğin sağlanmasından dolayı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kütüphaneler Genel Müdürü Ali Odabaş’a hemşerilerimize çok teşekkür ederiz. adımız. Tabii özellikle belirtmek isteriz ki özellikle pandemi ve bölgemizdeki savaş nedeniyle inşaat maliyetleri bu kadar arttı, son bir yılda bir çok ihale yapılmasına rağmen uygun teklif alınmadı. Son ihale sonucunda kasım ayında toplam bedeli 17 milyon 600 bin TL olan sözleşme imzalandı. Üretim sürecini yürüten Özel İdare Genel Sekreterlik ekiplerimize teşekkür ederken, yükleniciye de çalışmalarında başarılar dileriz. Mevcut bina yıkılarak temel kazısı yapıldı. Baharla birlikte yeni binamız yükselmeye başlayacak. Sarıkamış Kütüphane binamız konumu ve mimari prestiji ile Sarıkamış’ımızın bu bölgesine değer katacaktır. Elbette bugüne kadar olduğu gibi ilimizin ve ilçelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni yatırımları da programa dahil etmek bize düşen görevdir. Ankara’daki işletmelerimiz ile yatırım programına aldığımız ve yaptığımız birçok proje var. Bu onlardan sadece biri ve Sarıkamışlı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese il ve ilçelerimizin projelerine hamiliklerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Arslan ve Kılıç’a Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve İl Başkan Yardımcıları, Ak Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Kenan Doğan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe İdare Kurulu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları eşlik etti. – KARS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu