Haber

Polonya-Belarus sınırında göçmenlerin vurulmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Polonya-Belarus sınırında bir göçmenin vurulmasını araştıran Polonya jandarması, olayın bir askerin tökezleyerek silahını “kazara” ateşlemesi sonucu meydana geldiğini iddia etti.

Polonya haber ajansı PAP, yaralı göçmenin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Bialystok Savcılığı’nın askeri işlerden sorumlu yardımcısı Radoslaw Wiszenko, PAP’a yaptığı açıklamada, soruşturmada ilk bulguların askerin ayağının takılıp “yanlışlıkla” silahını ateşlediği yönünde olduğunu söyledi.

Polonya Jandarma Sözcüsü Iwo Sawa, askerin ilk olarak bir grup kaçak göçmen hakkında başka bir sınır devriyesine bilgi vermek için uyarı atışı yaptığını belirterek, “Asker tökezleyerek kontrolsüz ateş etti ve kaza meydana geldi.” dedi. İfadesini kullandı.

PAP’a göre asker, vurulmanın sonuçlarına bağlı olarak üç yıla kadar, yaralıların ağır yaralanması veya ölümü halinde ise sekiz yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

Öte yandan sivil toplum kuruluşu Grupa Granica, 22 yaşındaki göçmene hastanede destek sağlandığını duyurdu.

Granica’nın Facebook hesabından yapılan paylaşımda, “Omurgasından ameliyat bekleyen gencin durumu stabil ancak felç riski altında olduğu” açıklandı.

Grupa Granica’ya konuşan göçmen, bir grup Suriyeliyle sınırı geçtikten sonra sırtından vurulduğunu söyledi.

Yere düştükten sonra 3 el silah sesi daha duyduğunu söyleyen göçmenin, Polonya’da uluslararası savunma başvurusunda bulunmak istediği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu