Haber

Zelensky hepsini görevden aldı: vatana ihanet

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelensky, Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi toplantısında, bölgesel askere alma merkezlerindeki askere alma amirlerinin denetim sonuçlarının ele alındığını belirtti.

Toplantıda Devlet Soruşturma Bürosu, İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Dairesi gibi devlet kurumlarının kapsamlı raporlar sunduğuna değinen Zelenski, şu anda bölgesel işe alım merkezleri ve görevlileri hakkında açılan toplam 112 ceza davasının bulunduğunu ifade etti. 33 şüpheli olduğunu.

“SAVAŞIN NE OLDUĞUNU BİLENLER BU SİSTEMİ YÖNETMELİ”

Tüm bölge askere alma şeflerinin görevden alındığını ve yerlerine savaş gazilerinin alınacağını anlatan Zelenski, “Bu sistem, savaşın ne olduğunu ve savaş zamanında rüşvet vermenin vatana ihanet anlamına geldiğini çok iyi bilen kişiler tarafından yürütülmelidir. Bunun yerine, ön saflarda bulunan veya sağlıklarını veya uzuvlarını kaybettikleri için siperlerde bulunamayan ancak onurlarını koruyan savaşçılar, bu askere alma sistemiyle emanet edilebilecek kişilerdir. Bu karar, Başkomutan Zaluzhny tarafından uygulanacaktır. Bölgesel işe alım merkezlerinin yeni liderleri, atanmadan önce Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından incelenecek.” sözlerini kullandı.

“SAYGILARINI GÖSTERMEK İSTİYORLARSA CEPHEYE GİTMELİLER”

Hakkında ceza soruşturması açılan her ‘askeri komiser’den hesap sorulacağını vurgulayan Zelenski, “Hiçbir suç ve ihlal delili olmaksızın görevden alınan ‘askeri komiserler’ ve diğer görevliler apoletlerini korumak ve itibarlarını ispatlamak istiyorlarsa, savaş cephesine gitmeliler.” söz konusu.

Askeri sağlık komitesi sisteminin düzgün çalışmadığını söyleyen Zelenski, Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin iki hafta içinde bu konuyla ilgili bir toplantı yapacağını söyledi.

orhangaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu