Haber

Hamas’tan olay iddiası: Filistin Yönetimi üyeleri ve Arap ülkeleri gizlice Batı’ya bizi ortadan kaldırma çağrısında bulunuyor

Hamas’ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tugayı operasyonuna karşılık veren İsrail ordusu, 23 gün boyunca Gazze’ye bomba yağdırırken, Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’ndan dikkat çeken bir iddia geldi.

“HİZBULLAH BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”

Kassam Tugayları yetkilisi Musa Ebu Merzuk, “Filistin Yönetimi üyeleri ve bazı Arap ülkeleri gizlice Batı’ya Hamas’ın ortadan kaldırılması çağrısında bulunuyor. Biz Hizbullah’tan ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizden ciddi destek bekliyorduk. Özellikle de İsrail’in utanç verici tutumu” dedi. Ramallah yönetimi bizi hayal kırıklığına uğrattı.” “Hayal kırıklığına uğradım” dedi.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e kapsamlı bir saldırı başlattı. İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları başlattı. İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 311’i asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 3 bin 342’si çocuk, 2 bin 262’si kadın olmak üzere 8 bin 5’e yükselirken, 20 bin 242 kişi de yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 116 Filistinli öldü, 1.900’den fazla Filistinli de yaralandı. İsrail bombardımanı sırasında Gazze’de 34, Lübnan’da ise 1 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi. İsrail ordusu, 26 Ekim’den itibaren sınırlı kara operasyonlarını genişletmeye başladı ve hava saldırılarının dozunu daha da artırdı. Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

battalgaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu