Ekonomi

Üreten kadınlar festivalde buluşuyor

DENİZLİ (İGFA) – Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz eylül ayında ilk kez düzenlediği Büyükşehir Kadın Üretken Kadınlar Festivali, 2. kez kapılarını açıyor. 3 gün boyunca açık olacak festival konserler, söyleşiler, atölyeler ve tiyatro gösterileriyle renklenecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk el sanatları ile uğraşan kadın girişimci ve kadın sanatkarların desteklenmesi, geliştirilmesi, unutulmaya yüz tutmuş sanat ve zanaatların yaşatılması ve yaşatılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile Üreten Kadınlar Festivali’nin ikincisini 17-19 Kasım tarihleri ​​arasında düzenliyor. Aile bütçelerine katkıda bulunmak. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalde 245 kadının el yapımı simli çalışmaları için stant açacağı ve etkinliğin 17 Kasım Cuma günü saat 14.00’te kapılarını açacağı belirtildi. Pek çok seçkin ismin katılacağı festivalin onur konuğu ise ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun olacak. Festivalde konser verecek olan Şükriye Tutkun’un yanı sıra Ceyda Düvenci, Elif Buse Doğan, Masterchef Büşra Zambak, Dilek Gözüpek ve Ahmet Selçuk İlkan gibi ünlü isimler de yer alacak.

3 gün boyunca dolu dolu bir festival

Festivalin ilk günü (17 Kasım) saat 15.00’te ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Şükriye Tutkun konser verecek. 18 Kasım saat 14.00’te ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ceyda Düvenci bir konuşma yapacak. Aynı gün son dönemin başarılı müzisyenlerinden Elif Buse Doğan da saat 20.00’de verilecek konserde Denizlililerle buluşacak. 19 Kasım Pazar günü saat 13.00’de Masterchef Büşra Zambak söyleşi gerçekleştirecek ve sık sorulan soruları yanıtlayacak. Eğitimci ve yazar Dilek Cesur’un saat 14.00’te konuşma yapacağı festivalde, saat 16.00’da ünlü şair ve müzik yazarı Ahmet Selçuk İlkan sahne alacak. Festivalde ayrıca uzmanlar tarafından ebru sanatı, keçeyle şal süsleme, girişimcilere yönelik yurt dışı satış, estetik uygulamalar, yaratım, mikrokozmos-makrokozmos, yogaya giriş konularında atölye ve eğitimler verilecek. Tiyatro gösterilerinin de yer alacağı festival 3 gün boyunca dolu dolu olacak.

Festival havası olacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediyesi ile ikincisini düzenleyecekleri Kadın Üretme Şenliği’nin oldukça başarılı ve verimli geçeceğine inandığını söyledi. Şükriye Tutkun, Ceyda Düvenci, Elif Buse Doğan, Masterchef Büşra Zambak, Dilek Yürekli ve Ahmet Selçuk İlkan gibi prestijli isimlerin Denizli halkıyla buluşacağı festivale tüm hemşerilerini beklediğini kaydeden Başkan Zolan, şunları söyledi: “Festivalimizde hanımlarımız el yapımı göz şekeri çalışmalarını sergileyerek aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. El sanatlarımızı yaşatıp geleceğe aktaracaklar. Bu açıdan festivalimizin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Başta kız kardeşlerim olmak üzere tüm hemşerilerimi bu özel festivale davet ediyorum. Pek çok seçkin ismi ağırlayacağımız festivalimizin başarılı olacağına hiç şüphem yok. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üreten kadınların yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. “Festivalimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu festival kaçırılmamalı

Türk el sanatlarından ev dokumacılığına ve hazır giyime kadar pek çok farklı el sanatı eserinin sergileneceği festivalde, ahşap işçiliği, bijuteri, bakırcılık, takı tasarımı, dikiş, örgü, klasik giyimli bebek yapımı, çatal bıçak, cam işçiliği, çömlekçilik, deri işçiliği, dokuma, gümüşçülük, geri dönüşüm süs eşyaları, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakımı, seramik işçiliği, çini, Türk süsleme sanatları (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kırma, nakış ve işleme gibi klasik Türk el sanatlarından örnekler yer alacak. iğne oyası. Ayrıca festivalde kuru gıda, kek, salça, reçel ve turşu gibi yöresel gıdalar da satışa sunulacak. Festival boyunca sihirbaz gösterileri, bando konserleri, yüz boyama, palyaço, sosis balon dağıtımı, planetaryum gösterileri ve flash mob etkinlikleri gerçekleştirilecek.

sarikayahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu