Haber

CHP Kadın Kolları Gıda Enflasyonunu Pazar Yeri Şömine Kampanyasıyla Protesto Etti

“Pazar Yeri Şöminesi” kampanyası kapsamında CHP Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, sebze ve meyvede yaşanan fahiş zamları pazarcılar ve halkla konuştu. Emekli memur pazarcı Gezer, “Eşim ve ben çalışıyoruz, geliri hesapladığımda gider gelirden fazla. Şimdi bunu (fasulyeyi) 60 liraya yiyoruz, belki seneye 100 lirayı bulamayacağız. .(Geçen yıl) 25-30 liraydı.5 bin liraya mazot alıyorum, “İki gün gidip geliyorum bitiyor. Çoğu zaman emekli aylığını alıyoruz, gübre parasını ödüyoruz” dedi. Soğanı kilosu 20 liradan aldığını belirten emekli vatandaş, “Aldığım kişiyle görüştük, o da dedi. kışın 40 liranın altına soğan, patates alamazsınız. Durum böyle.”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, artan gıda enflasyonu nedeniyle halkın alım gücünün düşmesini protesto ediyor. Bu kapsamda CHP Burdur İl Kadın Kolları ve CHP Bingöl İl Kadın Kolları sokaklara çıkarak pazar yerlerini gezerek, pazarcı ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bu kapsamda CHP Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer’in ziyaret ettiği pazar yerindeki emekli memur üretici, şunları söyledi:

“GELİR GİDERLERİNİ GİDERLERİNDEN FAZLA HESAPLADIĞIMDA EŞİMLE ÇALIŞIYORUM”

“Fidanı ödeyemediğim için seneye dikmeyi düşünmüyorum. Paramızın karşılığını alamıyoruz. Eşimle çalışıyorum. Geliri hesapladığımda tüketim gelirden fazla. Şimdi bunu (fasulyeyi) 60 liraya yiyoruz seneye 100 liraya bulamayacağız.(Geçen sene) 25-30 liraydı ben kendim (kışlık için) koyamayacağım ki ben bunu satmak istiyorum paraya çevireyim gübre mazot param var 5 bin liraya mazot alıyorum 2 gün gidip geliyorum 1 kereden fazla emekli maaşı alıyoruz gübre parası veriyoruz 7 bin 500 lira maaş alıyorum ben çalışırken 1.500 lira Emekli Sandığından kesilirken bir taraftan 300 lira yatırıldı adamın maaşı 7.500 lira benim maaşım 7 bin 500 lira eşim sosyal hizmet görevlisi cezaevinden emekli.”

Marketten alışveriş yapan emekli, soğan ve patatesin bile elde yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

“ALDIĞIM ŞAHISLA GÖRÜŞTÜK, KIŞIN 40 LİRA’YA SOĞAN VE PATATES ALAMAZSINIZ DEDİ”

“(Soğan) 20 lira, patates 15 lira, mevsiminde, tam zamanında. Kışın 40 liradan aşağı alamayız herhalde. Emekliyim, Burdur gibi üretimin olduğu yerlerde sıkıntımız var. Durum böyle… Emeklinin de kötü vatandaşın da durumu vahim.Ne üreticiye ne tüketiciye kimseye bir şey söyleyecek durumda değiliz.”

Ayrıca CHP Bingöl İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylas da çarşı esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek alım gücü hakkında sohbet etti.

umraniye-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu