Haber

İsrail’in Türkiye kararı sonrası Türkiye’den İsrail’e tepki!

İsrail’in Gazze’de işgal ettiği katliamların ardından Türkiye tepkisini çok sert bir şekilde dile getirdi. Lider Erdoğan şu açıklamayı yaptı: ‘İsrail’i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz.’ İsrail, Türkiye’deki tüm diplomatlarını geri çektiğini duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’den gelen sert açıklamalar karşısında, Türkiye’deki diplomatik temsilciliklere, İsrail-Türkiye ilişkilerini yeniden değerlendirmek üzere geri dönmeleri talimatını verdim.”dedi.

TÜRKİYE’DEN İSRAİL’E CEVAP: 19 EKİM’DE ÇIKTILAR

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Türk basınına brifing verdi “İsrailli diplomatlar şu anda Türkiye’de değil. Zaten 19 Ekim itibariyle ülkemizden ayrılmışlardı. 18 Ekim’de Bakanlığımıza gönderdikleri yazıda, son gelişmeler ışığında Büyükelçiliğimizdeki diplomatların 19 Ekim itibarıyla Türkiye’den ayrılacaklarını belirtmişlerdi.”söz konusu.

Aynı kaynak, “Cohen’in kime geri dönmesi talimatını verdiğini anlamak zor. Çünkü açıklamasında bahsettiği diplomatlar çoktan ülkemizden ayrılmışlardı.”O da şu ifadeyi kullandı.

Son dönemde İsrail kaynaklarına dayandırılan basında çıkan haberlerde, Türkiye’de görev yapan Büyükelçi Irit Lillian’ın da aralarında bulunduğu İsrailli diplomatların diplomatik kriz nedeniyle değil, güvenlik nedeniyle ülkeyi terk ettiği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İSRAİL’E SERT SÖZLERLE ELEŞTİRİ

Lider Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi’nde Gazze’de katliam yapan İsrail’e çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

“İSRAİL SİZ BİR İŞGALSİNİZ, BİR ÖRGÜTSÜNÜZ”

Hamas’ın terör örgütü olmadığını söylediğimde İsrail çok rahatsız oldu. Galip gelen yalnızca Allah’tır. Biz sadece Gazze’deki katliamı lanetlemiyoruz, kendi bağımsızlığımızı ve geleceğimizi savunuyoruz. Sultan Abdülhamid’in oralarla teması az mıydı? 1947’de Gazze Filistin neydi, bugün ne? İsrail, buraya nasıl geldin, nasıl girdin? Siz bir işgalcisiniz, bir örgütsünüz. Türk milleti bunu biliyor. Batının size borcu var ama Türkiye’nin size borcu yok. Erdoğan böyle konuşuyor çünkü Türkiye’nin size hiçbir borcu yok. Ama ne yazık ki Batı’daki her ülke size borçlu. Borçlu olduğu için konuşamıyor, seni ziyarete geliyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Ege’de, Marmara’da, Karadeniz’de Yunanlıları kışkırtmaya, yok etmeye çalışanların modern versiyonlarıyla karşı karşıyayız. Bizi siyasi, coğrafi ve ekonomik olarak dilimleyenlerin hesapları belirsizdir. Buna izin vermeyeceğiz.

“İSRAİL’İ SAVAŞ HATASI İLAN EDECEĞİZ”

İsrail 22 gündür savaş suçu işliyor. Seni dünyaya savaş suçlusu ilan edeceğiz. Bunun için hazırlanıyoruz. Daha kaç kadın ve çocuğun ölmesi gerekiyor? Her ülkenin kendini savunma hakkı var ama adalet nerede? Gazze’de katliam yapılıyor. Açlık, susuzluk ve yakıtsızlıkla Gazze halkını topluca yok etmeye çalışıyorlar. Bu gece Gazze’deki durumun ne olduğunu gördünüz değil mi?

“İSRAİL, DÜNYADA YALNIZ OLMAYA HAKİMİZ”

120 ülke İsrail’le ateşkese ‘evet’ oyu verdi, 40 ülke çekimser kaldı, 14 ülke İsrail’in yanında yer aldı. İsrail, sen dünyada yalnız kalmaya mahkumsun. Bundan sonra da öyle kalacaksın. BM şimdi bu kararı alarak hoş bir adım attı.

habersusurluk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu