Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 100’üncü yıl kutlaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Cumhuriyetin 100. Yılı” münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği tebrik mektubunda, “Türkiye, dünyada söz sahibi, her açıdan güçlü ve güçlü bir devlettir.”

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı” nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mektubu gönderdi. Aliyev mektubuna, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı münasebetiyle kendisi ve Azerbaycan halkı adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına tebriklerini ileterek başladı. Aliyev, “Türk dünyasının büyük evladı, büyük komutan ve dahi lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan bir asır önce Türkiye halkını tek bir fikir etrafında birleştirmeyi başarmış ve en görkemli kuruluşunu kurarak bağımsızlık mücadelesini başarıyla tamamlamıştır. Eser, Türkiye Cumhuriyeti.Bu özel günde, Büyük Cumhurbaşkanı Atatürk’ü, yoldaşlarını ve kahraman şehitlerimizi derin saygıyla anıyoruz” dedi.

“Türkiye’nin hak ettiği yeri aldığını görmekten büyük gurur duyuyoruz”

Aliyev, Türkiye’nin bağımsızlığını çok karmaşık ve zor şartlarda, şehitlerinin canları ve kanları pahasına elde ettiğinin altını çizerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektupta, “Türkiye Cumhuriyeti her bakımdan güçlü ve kudretli bir devlettir. Dünyada söz sahibi olan Atatürk’ün mirasıdır.” “Kardeşimiz Türkiye’nin son 20 yıldaki gelişme hızı, dünyanın önde gelen ordularından birine sahip olması, yüksek teknoloji ve yenilik dahil her alandaki muhteşem başarıları, dünyada kazandığı güven ve yüksek prestij, sizin sarsılmaz azminizin sonucudur. , yorulmak bilmeyen faaliyetiniz ve akılcı politikanızı kararlılıkla uyguluyorsunuz” dedi. .

Aliyev, “Halkınızın kararlılıkla izlediğiniz stratejik gelişim çizgisine koşulsuz desteği ve size olan sonsuz güveni, Türkiye’nin gelecekteki başarısını sağlayacak en önemli faktörlerdir. Modern Türkiye, kardeş bir ülke olarak her geçen gün güçleniyor ve daha da ileri gidiyor. En öncü ülkeler listesinde hak ettiği yeri aldı.” Sizi aramızda görmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz dedi. Aliyev mektubunda ayrıca, “Azerbaycan halkının Milli Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in ‘Tek millet, iki devlet’ sözleri halklarımızın kardeşliğini, birlik ve beraberliğini ifade etmekte ve ikili ilişkilerimizin gerçek mahiyetini yansıtmaktadır. Bu felsefenin bir kanıtı olarak Azerbaycan ve Türkiye şu anda dünyanın en önemli ülkeleridir.” “Onların yakın ülke ve müttefik olduklarını gururla belirtmek isterim” dedi.

“Azerbaycan halkı kardeş Türk devletinin desteğini unutmayacaktır”

Tarihte olduğu gibi bugün de Azerbaycan ve Türk halkının iyi günde de kötü günde de birbirinin yanında olduğunu belirten Aliyev, “Azerbaycan halkı, kardeş Türk devleti ve sizin önderliğinizdeki halkı, haklı davaya desteğini göstermektedir. Vatan savaşı sırasında ve sonrasında Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve toprak bütünlüğü.” Açık siyasi temeli ve kararlı tutumu hiçbir zaman unutmayacağız. Şuşa Deklarasyonu ile ittifak düzeyine çıkarılan Azerbaycan-Türkiye bağlarını her alanda güçlendirme kararlılığındayız. Ortak ahlaki değerler, dini ve kültürel kökler gibi sarsılmaz temeller üzerine inşa edilen devletlerarası ilişkilerimiz aynı zamanda bölgede istikrarı, barışı, kalkınmayı ve güvenliği de sağlayacaktır. “Bu aynı zamanda bir garantidir” dedi.

Aliyev, “En büyük varlığımız olan Azerbaycan-Türkiye kardeşlik ve birliğini korumak, daha da güçlendirmek ve kapsamlı işbirliğimizi geliştirmek için onurlu misyonumuzu ortak ve başarıyla yürütmeye devam edeceğimizden eminim. Tarihi günde sizlerin ve kardeş Türk halkının sevincini paylaşıyor, sağlık, mutluluk diliyor, “Çalışmalarınızda başarılar ve Türkiye Cumhuriyeti için daima refah, gelişme ve yükseliş diliyorum” dedi. – BAKÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu