Haber

İLK İŞİ İSTANBUL-FATİH’TE 10 MİLYON LİRALIK KAMERA İLE ARABA ALMAK OLDU

FATİH’te döviz bürosuna gitmek için evinden çıkan çalışana silah doğrultarak 386 bin euro 98 bin 500 lira gasp eden Emrah T. ile kendisine yardım eden 3 zanlı yakalandı. O anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkarken, zanlılardan birinin gasp edilen paralarla kendisine lüks otomobil aldığı öğrenildi.

Olay, 23 Ocak günü saat 09.00 sıralarında Fatih Mevlanakapı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evinden 386 bin Euro ve 98 bin 500 liralık iki çantayla çıkan Edip Aydın, Laleli’deki döviz bürosuna gitmek istedi. Aydın’ın yolunu kesen silahlı ve maskeli bir kişi, silah doğrultarak paraların olduğu çantalara el koydu. Tek el ateş eden zanlı, yakınlarda bekleyen motosiklete binerek kaçtı.

Aydın’ın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Aydın’ın ifadesini alan ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen gruplar, zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’nin yaptığı çalışma sırasında motosiklet, Fatih’te terk edilmiş halde bulundu. Güvenlik görüntülerinden olayı gerçekleştiren Emrah T. ile kendisine yardım eden MBA, BG ve BI’nın olduğu belirlendi. Esenyurt, Küçükçekmece ve Başakşehir’de düzenlenen operasyonda parayı paylaşıp kaçan 4 zanlı gözaltına alındı.

PARA PAYI İLE LÜKS ARAÇ ALIN Nefes olayını planlayanlardan şüphelenen MBA, ilk iş olarak eski aracını sattı. Daha sonra kendi payına düşen paradan yaklaşık 20 bin Euro bozdurarak galeriden lüks bir araç satın aldı. Ancak zanlı yeni aracına binemeden gözaltına alındı. Operasyonda lüks araca da el konuldu. Şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 1 milyon 140 bin lira değerinde döviz ele geçirildi.

SOĞUK ANI KAMERA Nefes nefese kalma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Emrah T., döviz bürosu çalışanına silah doğrultarak elindeki para dolu çantalara el koydu. Zanlı, kendisini bekleyen motosikletle hızla koşarak olay yerinden ayrıldı. Zanlılar motosikletle yola çıkarken görüntülendi.

MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanan ve yağma ve kasten yaralama gibi 8 kusur kaydı bulunan Emrah T. ile olayı planlayıp yardım eden MBA, BG ve BI yeniden İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. .

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu