Haber

Gençlik ve Spor Bakanı: Aybüke’nin cesur duruşu unutulmayacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şehit öğretmen Aybüke Yalçın gibi cesur gençlere sahip olduklarını belirterek, “Atandığında kendisine ‘Gitme’ diyenlere ‘Gitmezsem’ diye sordu. , kim olacak?’ “Aslan yürekli Aybüke çocukların yanına koştu. Böyle cesur bir duruş ve vatanseverlik tarih boyunca unutulmayacaktır.” dedi.

“Aybüke: Öğretmen Oldum” filminin gösterimi Bakanlık merkez binasında gerçekleştirildi. Filmi, Bakan Osman Aşkın Bak, şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, filmin senaristlerinden Uğur Kılıç, yapımcısı İsmail Demir, oyuncusu Necip Karakaya ve eğitim gören 600 genç izledi. fakülteler.

Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, şunları söyledi:

“Bu toprakları düşmana kullanmayan kahramanların torunları bugün de canlarını kaybediyor ama bayrağı bırakmıyorlar. Bizler huzur ve güven içinde yaşayalım, bayrağımız göklerde dalgalansın. Gül bahçesine yürür gibi şehitliğe yürüyen kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Göreve geldiğinde kendisine ‘Gitme’ diyenlere ‘Ben gitmezsem kim gider’ demişti. ?’ “Aslan yürekli Aybüke çocukların yanına koştu. Böyle cesur bir duruş ve vatanseverlik tarih boyunca unutulmayacaktır. Aybüke’mizi katledenler hiçbir şeyin hesabını yapamadı. Aybüke 85 milyon insanın gönlünde büyüyen gelincik çiçeğidir. Bu bizim en onurlu hikayelerimizden biridir. Onun hayallerini, hikâyesini canlı tutmak bizim görevimiz.” .”

Filmin galasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığını hatırlatan Bak, “Kahraman hocamızın hikâyesini gençlerimize aktarmak istiyoruz. Bu hikâye yüzyıllarca devam edecek. Bir kahramanlık hikâyesi, bir gencin ne yaptığını anlatan hikâyedir.” bir ışık gibi vatanına ve milletine feda olmuştur.” Öğrencilerine vurmasının hikayesi.” dedi.

Teröre karşı dimdik ayakta durduklarını vurgulayan Bakan Bak, “Bu hain saldırının bizi yıldırmasına izin vermeyeceğiz. Terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizin bu cesur gençleri hayatta olduğu sürece hikayeleri anlatılacaktır. ve kahramanlık destanları hiç bitmeyecek. Çok sayıda Aybüke öğretmeni, Necmettin öğretmeni yetiştireceğiz. Ne mutlu bize.” “Tarihi bilen, ders alan gençlerimiz var. Her birinizle gurur duyuyoruz. Tarih, aziz şehitlerimizin bıraktığı gurur sayfalarıdır. Teröre boyun eğmeyeceğimizi birlik olarak gösterin. Aybüke filmi: Ben Öğretmen Oldum bu gücü çok güzel anlatıyor.” dedi.

“Şehitler ölmez, vatan parçalanamaz, bayrak inmez, ezan susmaz.” Bakan Bak, “Sizin gibi gençlere güveniyoruz. Aranızda Aybüke öğretmen gibi kahramanlar olacak. Büyük Türkiye yolunda hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin gençlerinin neler yaptığını her zaman birlikte göreceğiz, hep birlikte göreceğiz” dedi. Bu coğrafyada bu gençlerle kimse bize diz çöktüremeyecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Filmin senaristlerinden Uğur Kılıç, Cumhuriyet tarihinde 200’ün üzerinde şehit öğretmenin bulunduğunu belirterek, “Gençlik çağının baharında şu anda 23 yaşında olan genç öğretmenimiz 19.yılında Batman’a gitmiştir. Ülkemizin doğusunu bir eğitim meşalesi gibi gören Oruçluyken şehit oldu. Gençlerimiz filmi izlerken medya aracılığıyla kendilerine verilmeye çalışılan rol modellerin yerine Aybüke’yi görüyorlar.” Umarız hocayı anlamaya çalışacaklar ve onun örneğini takip edeceklerdir.” değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardından sinema gösterimi yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu