Haber

Enkaz altında kalan 4 çocuk annesi yaşadıklarını şöyle anlattı: “Allah beni kurtarsın diye dua ettim”

Enkaz altında kalan 4 çocuk annesi yaşadıklarını anlattı: “Allah kurtarsın diye dua ettim”- Kahramanmaraş merkezli depremde evi yıkılan 1,5 gün sonra komşularının yardımıyla kurtarıldı. Hatay’da.

TOKAT – Kahramanmaraş merkezli depremde çöken evin ardından 1.5 gün sonra kurtarılan 4 çocuk annesi Fatma Okutucu, “Allah beni kurtarsın diye dua ettim” dedi.

Kahramanmaraş’ta 10 ilde on binlerce kişinin ölümüne neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremden 1,5 gün sonra Fatma Okutucu yaralandı. Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’ndeki tek evinden komşularının yardımıyla firar eden kadın, Tokat’ta tedavi altına alındı. Tokat Devlet Hastanesi ortopedi servisinde omzundaki kırık nedeniyle il tedavisine devam eden Okutucu, depremle ilgili yaşadıklarını anlattı. Deprem sırasında evinde izlediği kuşların sesleriyle uyandığını belirten Okutucu, binanın bir anda yıkılarak molozların altına düştüğünü belirterek, “Sesimi kimseye duyamadım. Dışarıdaki sesler. Ama beni duymadılar. Sonra komşular gelip beni kurtardı. Allah’ım beni kurtarsın diye dua ettim. Oğlum, kızım ve torunum öldü” dedi.

Deprem sırasında apartmanın ikinci katından atladı.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde oturan Hakan Okutucu da deprem sırasında yaşadıklarını anlattı. Okutucu, depremin şiddetiyle uyandığını belirterek, “O an çaresizce evden çıkmaya çalıştık. İkinci katta oturuyorduk, apartmanın merdivenleri çöktü. Bina tamamen çökmüştü. 2. katın balkonundan atlayarak kurtuldum. Konutta kadın ve çocuklar vardı. Onları kurtarmak için yardım çağırmaya gittim. Döndüğümde ailemi bulamadım. Ev. Onları insanların toplandığı alanda buldum” dedi.

Annesinin kendilerine yakın bir mahallede tek başına yaşadığı evde enkaz altında kaldığını belirten Okutucu, “Annemin evi çöktü. Ses çıkarmayınca kurtarma ekiplerinin gelmesini bekledik. toplanma alanında bekliyorduk, annemi çıkardılar, o da bizi arıyordu. Annemi karşımızda görünce koşup sarıldık” dedi.

emirdag-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu