Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Hizmet İçi Eğitim Semineri”ne video konferansla katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı ne kadar doğru yönlendirebilirsek onların hayatı ve millet olarak istikbalimiz o kadar güzel olur” dedi. dedim.

Erbaş, Denizli’de Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Üniversite Camilerinde Görev Yapan Din Görevlilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri”ne video konferansla katıldı.

Üniversite camilerinde din görevlilerinin çok değerli bir görev yerine getirdiklerini belirten Erbaş, üniversite camilerinin varlığının hem gençler hem de din hizmetleri için büyük bir fırsat ve nimet olduğunu söyledi.

Gençlerin bir milletin geleceği olduğuna işaret eden Erbaş, “Ülke olarak en büyük zenginliğimiz ve imkânımız gençlerimizdir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı olarak gençlerimize yönelik hizmetlerimizi ayrı bir önemsiyoruz. Sizler bizimsiniz. Bu önemli hizmet için seçilen kardeşlerimiz, gençlerimize ve çocuklarımıza ne kadar iyi rehberlik edersek.” Onların hayatı da millet olarak geleceğimiz de bir o kadar güzel olacak.” sözlerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın misyonunun insanlara İslam’ın hakikatlerini anlatmak olduğunu ifade eden Erbaş, “İmanımızın güzelliklerini anlamak ve yaşamak için en ideal grup gençlerimizdir. gerçeği kucakla.” dedim.

Gençlik hizmetlerinin ilk ve temel kuralının gençleri sevmek ve onlara değer vermek olduğuna dikkat çeken Erbaş, şöyle konuştu:

“Peygamber Efendimiz’in gençlerle olan bağı bizim için en ideal örnektir. O, gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir ilişkiyi temel almış ve onların kendilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmuştur. Tuzaklarla dolu bir çağda yaşıyoruz. Gençler için İnsanlık küresel sorunlarla adeta kuşatılmış durumda.En çok gençler, kadınlar ve çocuklar etkileniyor, mağdur oluyorlar. Özellikle kötülüğün hızla yayılması çocuklarımızı ve gençlerimizi etkiliyor. Bu nedenle doğruya ve iyiye çağıran bir toplum olduğumuzun şuuru ve sorumluluğuyla hareket etmeliyiz.”

“Çalışmalar meyvelerini verecek”

Din görevlilerinin işlerini samimiyetle yapmaları gerektiğini vurgulayan Erbaş, “Allah katında yaptıklarımızın mükafatı samimiyetimize göre belirlenir. Samimiyet için mesleğimizi sevmek çok kıymetlidir. Bizim en etkili rehberimiz, Yaşamımızla ve davranışlarımızla örnek olun.” dedi.

Erbaş, din görevlilerinin en büyük idealinin İslam’a, gençliğe ve tüm insanlığa Allah’ın rızası doğrultusunda hizmet etmek olduğunu, bu ideal için ortaya konulacak çabaların mutlaka meyve vereceğini sözlerine ekledi.

doganhisarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu