Haber

Anıtkabir’de ‘Söz Millete Yeter’ tepkisi

DEMOKRATLAR Platformu üyeleri, 14 Mayıs 1950 seçimlerinde Demokrat Parti’nin kullandığı ‘Milletin sözü yeter’ sözünün Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kullanılmasını protesto etmek için Adnan Menderes’in mezarı başında toplandı. Platform Genel Başkanı Harun Hiniz, “Başbakanımızın ‘Milletin sözü yeter’ sözünü kendi parti binalarına asarak yine Menderes’in ruhunu darağacına çektiler” dedi.

1950 seçimlerinde Demokrat Parti’nin kullandığı ve Adnan Menderes ile özdeşleşen ‘Söz Millete Yeter’ ifadesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından da kullanıldı. Duruma tepki gösteren Demokratlar Platformu, Adnan Menderes’in mezarının da bulunduğu Topkapı’daki Anıtkabir’de bir araya geldi.

MENDERES’İN RUHUNU MAHKEMEYE ÇEKİYORLAR

Burada açıklamalarda bulunan platformun genel başkanı Harun Hiniz, “Burada bulunmamızın amacı merhum başbakanımız Adnan Menderes’e ve onun çok kıymetli bir sözüne yönelik emek hırsızlığına karşıyız. 14 Mayıs’ta” dedi. 1950 ‘Millet yeter’ anlayışıyla tek parti sisteminin baskıcı anlayışını yerle bir etti, aziz milletin milli ve manevi bedellerini bu aziz millete geri kazandıran Şehit Başbakanımız maalesef 27 Mayıs 1960’da alçak bir darbede şehit düştük.Biz Allah’a inanan teslim olmuş insanlarız.Gördüğünüz bu yer Türk siyasetinin kıblesidir.Menderes bu aziz milletin gönlünde yaşamış çok değerli bir devlet başkanıdır. 73 yıllık demokratik misyon için, bizim için nadide bir abidedir.Maalesef ‘Milletin sözü yeter’ sloganını kullanıyorlar.Şehrimizi astılar, sonra da hiç utanmadan, bıkmadan, şehit başbakanımız bakan, kendi parti binaları üzerine ‘Milletin sözü yeter’ diyerek Menderes’in ruhunu idam masasına geri çektiler.”

SİYASETTE İSİM DEĞİŞİR, RUHLAR DEĞİŞMEZ. “Biz bu siyasi cehaleti, bu siyasi sahtekarlığı şiddetle kınıyoruz ve kınıyoruz. Menderes bir misyondur. Siyasette isimler değişir, ruhlar değişmez. Dün Demokrat Parti, Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi, Refah Partisi bugün de bu misyonun vücut bulduğu Türkiye’nin ve milletin kalkınmasına ve katkılarına büyük güç ve destek vererek tarihe doğru yürüyüşünü kararlılıkla sürdürmektedir. Menderes misyonu ve Menderes’in bu Menderes kokulu çocukları ile birlikte bu yolculukta hep yanlarında olacak.”

GÜLTEKİN UYSAL’A da tepki gösterdiler Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a hitaben yaptığı konuşmada Hını, “Milletvekili olmak adına bu misyonun çok kıymetli bir kıymetini, milletvekilliğinin gölgesinde milletvekili olmayı önemsiyoruz. Mendere’mizi şehit eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bunun devamı için bu vurdumduymazlığın ve kalpazanlığın peşine düşmeliyiz.Aslında Gültekin Uysal’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nin değirmenine su taşımaya çalışmasına üzüldük. ama iyi bilmeli ki o dere kurudu, o derede su yok, o misyon az önce söylediğim gibi AK Parti bünyesiyle buluştu ve adı değişti. Ancak o ruh ve o misyon devam ediyor. .Bu misyonun Menderes kokulu asil evlatları buradalar.Türkiye’nin her yerinde varlar.Her zaman var olmaya devam edecek.Sözü millete yeter ruhu ve anlamı demokratlarındır.Menderes’i sevenlerindir. . Türkiye’yi sevenlere hasret. Türkiye’ye hizmet edenlerindir. Teslim olmayacağız. Yeter, söz, karar, istikbal milletindir.” Platform üyeleri, Adnan Menderes için dua ettikten sonra Anıtkabir’den ayrıldı.

– Karakoznurdagi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu