Ekonomi

Alman hükümeti Siemens Enerji’ye 7,5 milyar euro garanti verdi

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Siemens Enerji’nin siparişlerini tamamlamasına yardımcı olmak amacıyla diğer paydaşlarla yapılan anlaşma kapsamında Alman hükümetinin şirkete 7,5 milyar euro garanti vereceği belirtildi.

Açıklamada, devlet garantisinin özel bankalar ve diğer paydaşlarla mutabakata varılan toplam 15 milyar euroluk paketin bir parçası olduğu ve garantinin ayrıca Siemens Enerji’den yatırımcılarına ödediği temettü ve ikramiyeleri durdurmasını istediği belirtildi. yöneticilerine verdi.

Açıklamada, özel bankaların Siemens Enerji’ye 12 milyar euro tutarında garanti vermesinin beklendiği, Siemens Enerji’nin ise diğer kaynaklardan ilave 3 milyar euro talep edeceği belirtildi.

Siemens Enerji’den yapılan açıklamada, Alman hükümetinin Siemens Enerji’ye verdiği açık destekten ve enerji geçişini başarılı kılacak projelerin hızla hayata geçirilmesi konusundaki kararlılığından memnuniyet duydukları belirtildi.

Siemens Enerji, yıllardır rüzgar enerjisi yan kuruluşu Siemens Gamesa’da milyarlarca dolar zarara yol açan sorun ve zorluklarla boğuşuyor.

Alman şirket geçen ay, 109 milyar euroluk sipariş defterinin korunmasına yönelik garantilere erişim sağlamak amacıyla ortak bankalar ve federal hükümet de dahil olmak üzere çeşitli taraflarla ön görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı.

Siemens Enerji’nin ciddi likidite sorunu yok. Bu garantiler, Siemens Enerji’nin projeler için bankadan aldığı kredileri daha değerli hale getirmeyi veya kredi iptali senaryosunun önüne geçmeyi amaçlıyor.

Siemens Enerji, ağustos ayında yaptığı açıklamada, Siemens Gamesa’daki arızalı türbinler ve kâr getirmeyen sözleşmelerle ilgili artan sorunlar nedeniyle bu yıl net 4,5 milyar avro zarar beklediğini açıklamıştı.

Bu arada Alman hükümetinin garantisinin ardından Siemens Grubu’nun hisseleri yüzde 2,7, Siemens Enerji’nin hisseleri ise yüzde 2,6 oranında değer kazandı.

haberdidim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu