Yaşam

Örümcek Adam Filmleri Hangi Kronolojik Sırayla İzlenmeli?

Merhaba. Yıllardır Örümcek Adam’ın maceralarını konu alan filmler izliyoruz. Ya bizim evrenimizde ya da çoklu evrenlerde yer alırlar. Ayrıca filmler boyunca Örümcek Adam’ı oynayan karakterler de farklılık gösteriyor. Doğal olarak bu durum Örümcek Adam filmlerini hangi sırayla izleyeceklerini düşünen sinemaseverlerde kafa karışıklığı yaratabiliyor. Bu içerikte Örümcek Adam’ın maceralarını konu alan filmler kronolojik sırayla listelenmiştir.

İyi seyirler. ?︎

1. Örümcek Adam (2002) – IMDb: 7.4

Genetiği değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırılan utangaç bir genç olan Peter, örümceğe benzer yetenekler kazanır ve bunları adaletsizlikle savaşmak ve intikamcı bir düşmanla yüzleşmek için maskeli bir süper kahraman olarak kullanır.

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe

2. Örümcek Adam 2 (2004) – IMDb: 7.4

Peter Parker mutsuz bir adamdır ve Örümcek Adam olarak geçirdiği iki yılın ardından hayatı alt üst olmaya başlar. Sevdiği kız başkasıyla nişanlıdır, notları düşer, hiçbir işe ayak uyduramaz ve Daily Bugle gazetesi Örümcek Adam’ın suçlu olduğunu iddia ederek acımasızca saldırır. Tam pes etmek üzere olan, eksantrik ve takıntılı bilim adamı Dr. Peter, Örümcek Adam’ın geri dönme zamanının geldiğini düşünür.

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina

3. Örümcek Adam 3 (2007) – IMDb: 6.3

Peter Parker nihayet, Mary-Jane ile olan bağı ve Örümcek Adam olarak sorumluluğu arasında bir denge oluşturarak hayatının bir zamanlar yozlaşmış kısımlarını su yüzüne çıkarmayı başarır. Ancak bu sefer daha fazla zorluk ortaya çıkıyor. Peter’ın eski arkadaşı Harry Obsourne, Peter’dan intikam almak için yola çıkar.

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Topher Grace

4. İnanılmaz Örümcek Adam (2012) – IMDb: 6.9

Peter Parker, ailesi tarafından çocukken terk edilmiş, dışlanmış bir lise öğrencisidir. Amcası Ben ve teyzesi May tarafından büyütülür. Pek çok genç gibi Peter da kim olduğunu anlamaya çalışır. Aynı zamanda lisedeki ilk aşkı Gwen Stacy ile olan bağını çözmeye çalışır. Kahramanımız, babasıyla ilgili gizemli bir evrak çantası keşfeder ve ailesinin ortadan kayboluşunu anlamak için bir arayışa girer. Ama bu onu doğrudan Oscorp’a gönderir ve babasının eski ortağı Dr. Curt onu Connors’ın laboratuvarına götürür.

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans

5. İnanılmaz Örümcek Adam 2 (2014) – IMDb: 6.6

Örümcek Adam’ın en önemli çatışması her zaman kendi içinde olmuştur. Bu filmde Peter Parker’ın olağan yükümlülükleri ile Örümcek Adam’ın olağanüstü sorumlulukları arasında mücadelesini izliyoruz. Peter için gökdelenler arasında sallanmak, kahraman olmayı özlemek ve Gwen’le vakit geçirmek gibisi yoktur. Ancak Örümcek Adam olmanın bir bedeli vardır: Electro’nun ortaya çıkmasıyla Peter, kendisinden çok daha güçlü bir düşmanla yüzleşmek zorundadır ve eski dostu Harry Osborn geri döndüğünde, Peter tüm düşmanlarının ortak bir noktası olduğunu fark eder: Oscorp.

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx

6. Örümcek Adam: Eve Dönüş (2017) – IMDb: 7.4

Genç Peter Parker, harika ağ atan kahraman Örümcek Adam olarak yeni keşfettiği kimliğinde gezinmeye başlar. İntikamcılar’la yaşadığı deneyimden heyecan duyan Peter, yeni akıl hocası Tony Stark’ın himayesinde May Teyze ile evine döner. Peter her zamanki günlük rutinine geri dönmeye çalışır, ancak Vulture yeni bir kötü adam olarak ortaya çıktığında Peter’ın en önemli gördüğü her şey tehdit altındadır.

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr.

7. Örümcek Adam: Örümcek Evreninde (2018) – IMDb: 8.4

The Lego Movie ve 21 Jump Street’in arkasındaki yaratıcı beyinler Phil Lord ve Christopher Miller, türünün ilk örneği ve çığır açan bir görsel stille farklı bir Spider-Man evreni yarattı. Bu film, Brooklyn’li genç Miles Morales’i ve aslında birden fazla kişinin o maskeyi takabileceği Spider-Verse’in sonsuz olasılıklarını tanıtıyor.

Yönetmenler: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Oyuncular: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

8. Örümcek Adam: Evden Uzakta (2019) – IMDb: 7.4

Cana yakın kahramanımız, bir Avrupa tatilinde en iyi arkadaşları Ned, MJ ve çetenin geri kalanına katılmaya karar verir. Ancak Peter’ın süper kahramanları birkaç haftalığına geride bırakma planı, Nick Fury’nin çeşitli temel yaratık baskınlarının gizemini ortaya çıkarmaya yardım etmeyi kabul etmesiyle rafa kalkar.

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal

9. Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok (2021) – IMDb: 8.2

Peter Parker’ın gizli kimliği artık dünyaya açıklandı. Yardım için çaresiz kalan Peter, dünyaya kendisinin Örümcek Adam olduğunu unutturmak için Doctor Strange’e başvurur. Korkunç biçimiyle sihir, karşıt tüketimi ve çoklu kozmosu paramparça edip dünyayı yok edebilecek korkunç korkunç adamları getirir.

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch

10. Örümcek Adam: Örümcek Evreninde (2023) – IMDb: 9.1

Bu filmde Miles Morales, Oscar ödüllü Spider-Verse destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn’in tam zamanlı, arkadaş canlısı Spider-Man’i, şimdiye kadar karşılaştıkları her şeyden daha güçlü olan berbat bir adamla karşı karşıyadır. Bununla mücadele etmek için, Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek Adam ekibi ile çoklu evrende güçlerini birleştirir.

Yönetmenler: Joaquim Dos SantosK, emp Powers, Justin K. Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry

… ve ağlar kırılsın, maskeler düşsün! Hangi Spider-Man’i daha çok seviyorsunuz? Yorumlarını bekliyoruz.

bozdogan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu