Haber

İsveçli yetkili Stenström: “İsveç’teki organize suç çeteleri PKK’yı finanse ediyor”

İsveç’in NATO Üyeliği Başmüzakerecisi Oscar Stenström, terör örgütü PKK/YPG’nin ülkedeki durumuna ilişkin, “İsveç’te PKK’yı organize suç çeteleri finanse ediyor. Finlandiya’nın aksine PKK’nın İsveç’te daha fazla mali kaynağı var” dedi. .

İsveç devlet radyosu SR’ye konuşan Stenström, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında NATO üyeliği konulu üçlü sistem toplantısının yeniden başlaması için önümüzdeki hafta Türkiye ile temasa geçmeyi düşündüğünü söyledi.

Stenström, “Şu anda faydalı ve güvenilir bir görüşme olmayacağı için bir araya gelip konuşmak anlamsız olur ve muhtemelen süreci daha da zorlaştırır. Ancak Türk tarafıyla iletişime geçeceğimi düşünüyorum.” yüz yüze görüşmelere devam etmek için önümüzdeki hafta başında.” terimleri kullandı.

Stenström, İsveç ve Finlandiya ile yapılacak Daimi Ortak Düzenleme görüşmelerinin ertelenmesine ilişkin de, “Yapılanlar yasal olmasına rağmen Türkiye’de Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran’ın yakılması tüm dinleri rencide etmiştir. Bu NATO görüşmeleri için hiç olumlu değil. , bu üzücü bir durum ve biz de bu konudaki görüşlerimizi ilettik.” dedi.

Terör örgütü PKK/YPG hakkında da açıklamalarda bulunan Stenström, Türkiye’nin İsveç’e Finlandiya’dan daha fazla önem vermesinin nedeni olarak terör örgütü PKK/YPG’nin İsveç’te daha fazla parası olmasına dikkat çekti.

Stenström, “İsveç’te organize suç çeteleri PKK’yı finanse ediyor. Finlandiya’nın aksine PKK’nın İsveç’te daha fazla mali kaynağı var.” dedi. dedim.

kigi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu