Haber

İbrahim Kalın’dan ‘Sinan Ogan’ açıklaması: Cumhur İttifakına yakın…

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında ikinci cinsiyetin daha rahat geçeceğini söyledi. Kalın, “Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum” dedi. ‘Sinan Ogan ile görüşme olacak mı?’ Soruyu yanıtlayan Kalın, “Sinan Bey’in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda, pozisyonun Cumhur İttifakı’na daha yakın olduğunu biliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber canlı yayınında soruları yanıtladı. Kalın, “Ekranlarda bağıracağınıza, gücünüz varsa seçmeni ikna etmeye çalışıyorsunuz. Millet İttifakı’nın sözcüsü olan siyasetçiler, gazeteciler ve o gece böyle bir tavır ve tavır sergileyenler kendilerini kandırdılar. sosyal medyada gülünç bunlar üzücü anlıyorum ama makul olan elenmemeli.

İkinci tür bizim için daha kolay olacak. Farkın kapanacağını düşünmüyorum. Tabii ki Millet ve Cumhur İttifakı’nın itirazları ortadadır. Ama aradaki fark o kadar büyük ki meşruiyeti sorgulanamaz. Yaklaşık 5 puan fark var. Keşke böyle davranmasalardı. Bunun yerine daha gerçekçi bir tavır almaları gerekirdi.”

SİNAN OĞAN İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?

Kalın şöyle devam etti: “Sinan Bey’in oyu değerli. Seçmenimizin yüzde 5.2’si Sinan Oğan’a verdi. Ortada yeni bir dinamik var. Sinan Bey’in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda pozisyonun daha yakın olduğunu biliyorum. Cumhur İttifakı’nı ben de tanıyorum. Güzel de bir kampanya yaptı. Kendi tezlerini dile getirdi. Terör ve mültecilerle mücadele gibi. Devletin terör örgütlerine karşı tavrını birlik beraberlik noktasında net bir şekilde gördük.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu