Haber

Hamas, “Terör örgütü değiller” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze’de, Hamas ‘nin direnişi sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas hakkında “Bunlar terör örgütü değildir” derken, Hamas da bu sözlere ilişkin bir açıklama yaptı.

TANIMA ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail-Hamas çatışmasına geniş yer verdi. İsrail’e ve onu destekleyen Batılı ülkelere sert tepki gösteren Erdoğan, ” FilistinDerhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, Hamas hakkında ise şunları söyledi: “Bu bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını korumak için mücadele eden bir grup kurtuluş ve mücahittir.” Bu sözler hem ülkemizde hem de dünyada geniş yankı buldu.

ERDOĞAN’IN BAŞINDA 4 İSİME TEŞEKKÜR ETTİLER

Bu sözler henüz söylenirken Hamas’tan bu sözlerle ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada, “Hamas’ı, El Kassam Tugaylarını ve Filistin direnişini terörist olarak etiketlemeyi reddeden resmi duruş ve açıklamaları büyük bir ilgi ve takdirle takip ediyoruz. Türkiye ve Cezayir cumhurbaşkanları, Malezya Başbakanı ve bugün Sayın Bakanımız. Umman Dışişleri Bakanlığı, Hamas hareketinin toprağı, halkı ve anavatanı.” “Kendini savunan bir ulusal kurtuluş hareketi olduğunu açıkça belirten bu açıklamalardan dolayı takdirlerimizi ifade ediyoruz.” ifadelere yer verildi.

habergolova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu