Haber

GEMA Vakfı’ndan Başkan Soyer’e plaket

Gediz Havzası’ndaki kirliliğe dikkat çekmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gediz Havzası Aşındırma Çalışmaları Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve vakıf üyeleri ile bir araya geldi. . Gediz Havzası’na ilişkin konuların ve analiz önerilerinin görüşüldüğü ziyarette, Gediz Havzası’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması gerektiği de belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gediz Havzası Erozyon Çalışması, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve vakıf üyelerini Egemenlik Evi’ndeki toplantı salonunda ağırladı. Gediz Havzası’nın sorunlarının ve analiz önerilerinin masaya yatırıldığı ziyarette, Gediz Havzası’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması gerektiği de belirtildi.

Afet gönüllüsü olabilirsiniz.

1. derece deprem kuşağında olan İzmir’in afetlere dayanıklı olması için birçok çalışma yürüttüklerini belirten Önder Tunç Soyer, “Deprem araştırma ve risk azaltma çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda deprem farkındalığını da artırıyoruz. Vatandaşlar afetlere karşı Mahalle Afet Gönüllüleri projesi kapsamında İzmir genelinde 1.293 mahallede arama kurtarma çalışmalarının daha sağlıklı sürdürülmesi için gönüllülere eğitimler veriyoruz. Siz de bu projede eğitim alıp afet gönüllüsü olabilirsiniz.”

Eğitim ordusu oluşturacağız.

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı lideri Şener Kilimcigöldelioğlu, suyun ve toprağın korunması gerektiğine vurgu yaparak, “Bireyler yetiştirerek su kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Çevre gönüllüleri ve gönüllü emeklilerden oluşan bir eğitim ordusu kuracağız, çiftçiler köylere ulaşarak eğitilecek. Bu konuda Florida Üniversitesi’nin eğitim programlarından yararlanılacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve diğer üniversitelerin de bu projeye katılmasını istiyoruz” dedi. Kilimcigöldelioğlu, Önder Tunç Soyer’e Gediz Deltası’na verdikleri destekten dolayı plaket takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

cicekdagiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu