Haber

Emre Başbuğ kimdir? Kırıkkale’nin yeni Emniyet Müdürü Emre Başbuğ kaç yaşında, nereli? Emre Başbuğ hayatı ve biyografisi!

Emre Başbuğ kimdir? Sorusu, Resmi Gazete’de yayınlanan atamaların ardından gündemdeki sorular arasında yer alıyor. Yeni İzmir Emniyet Müdürlüğü Celal Sel Dinç ile ilgili detaylar birçok kişi tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla çıkarılan kararnameye göre 52 ilin emniyet müdürleri değişti. Peki Emre Başbuğ kimdir? Kırıkkale’nin yeni Emniyet Müdürü Emre Başbuğ kaç yaşında, nereli? Emre Başbuğ hayatı ve biyografisi!

EMRE BAŞBUĞ KİMDİR?

Emre Başbuğ, 2 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Emre Başbuğ, 1971 yılında Sivas’ın Divriği ilçesinde doğdu. 1985 yılında Afyon Polis Koleji’nde, ardından 1989 yılında Polis Akademisi’nde eğitimine devam etti. Mezun olduğu 1993 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı.

1995-1996 yılları arasında askerliğini yedek subay olarak Diyarbakır’da yaptı. 15 yıl Emniyet Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla Ankara, Diyarbakır, Bursa, Kayseri, Hakkari ve Ankara illerinde görev yaptı. Birleşmiş Milletler Misyonlarında iki kez olmak üzere toplam 3 yıl görev yaptı. 02.07.2018 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etmiş ve Teftiş Kurulu Başkanlığınca 19.09.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Onayı ile Şırnak Emniyet Müdürü olarak atandığı tarihe kadar Ankara Emniyet Müdürlüğündeki görevine devam etmiştir. Cumhurbaşkanlığı ekibi onun resmi görev yeriydi.

07.07.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı onayı ile Gaziantep Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Halen Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak görev yapmaktadır.

habermelikgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu