Ekonomi

Deutsche Bank’ın Kârı Dördüncü Çeyrekte Arttı, İşten Çıkarmalar ve Hissedar Ödemeleri Arttı

Deutsche Bank (NYSE: Veritabanı )’in karı dördüncü çeyrekte keskin bir şekilde arttı. Banka ayrıca işten çıkarma sayısını artırdı ve hissedarlara getiriyi artırdı

Deutsche Bank AG (DB), beklentileri aşan dördüncü çeyrek kazançlarının açıklanmasının ardından Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde hisse fiyatında %5,6’lık bir artış yaşadı. Ayrıca banka, hissedarların getirilerini artırdı ve iş gücünü 3.500 pozisyon azaltma planlarını duyurdu.

Banka, yılın son çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 düşüşle 1,3 milyar Euro net kar elde ederken, tahmin edilen ortalama 785,61 milyon Euro’nun üzerine çıktı. Net gelir, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5 artışla 6,7 ​​milyar Euro’ya ulaştı ancak analistlerin beklentilerini karşılamadı.

Deutsche Bank ayrıca hisse geri alımı ve temettü dağıtım programında da %50 artış gerçekleştirerek hissedarlara toplam 1,6 milyar Euro getiri sözü verdi. Banka, 2024 yılının ilk altı ayında 675 milyon Euro değerinde ek hisse geri alımı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Banka şimdi 2025 yılına kadar 32 milyar Euro’luk gelir hedefine ulaşmayı hedefliyor.

Morgan Stanley analistleri bir raporda, “Bu bilgiler ışığında, 2025 yılı için vergi öncesi kar tahmininde %37’lik bir artış bekleniyor, ancak iyimser gelir projeksiyonu muhtemelen piyasa tarafından dikkatle incelenecek.” dedi.

Ayrıca banka, mayıs ayında yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında hissedarlara 2023 yılı için toplam 900 milyon Euro temettü dağıtmayı planlıyor.

Eş zamanlı olarak Deutsche Bank, 2,5 milyar Euro tutarındaki maliyet tasarrufu girişiminin bir parçası olarak 3.500 vakayı ortadan kaldıracağını duyurdu. İşten çıkarmalar ağırlıklı olarak müşterilerle doğrudan etkileşime girmeyen departmanları etkileyecek.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu