Haber

Deprem Bölgesinde Erken Ödenen Memur Maaşları: Maaşlar Ne Zaman Ödenecek?

Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından 10 ilde olağanüstü hal ilan edildi. Dün bölgeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalarda Hazine’nin çalışmalarına da değindi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bölgedeki memur ve işçilere 2 maaş ikramiyesi davetinde bulundu. Hazine’de açıklama yapıldı.

Türkiye bir büyük deprem felaketiyle daha karşı karşıya kalırken, ülkede düşen alım gücüyle mücadele eden vatandaşlar şimdi de bölgeye ne pahasına olursa olsun yardım yağdırıyor.

Onbinlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği büyük deprem felaketlerinin ardından depremden etkilenmeyen bölgelerdeki Türk vatandaşları dayanışma tarihi yazıyor. Birçok metropolde, bölgedeki ihtiyaç sahibi erzak büyük marketlerde yardım amaçlı satın alındı ​​ve satıldı.

Öte yandan ülkede bir satın alma gücü gerçeği var. Ekonomide sorunların olduğu uzun zamandır biliniyor. Böylesine büyük bir felaketin ardından yapılan çalışmalar bu açıdan dikkat çekiyor.

Dün deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkaz alanından yaptığı açıklamalarda yapılacak maddi yardımdan da bahsetti.

BDDK, TBB ve Hazine çok sayıda karar açıklarken, bölgede vergi, prim ve kredi ödemeleri mücbir sebep ileri sürülerek ertelendi. Borsa İstanbul’da işlemler ilk gün durmazken, 3. gün açık olan piyasa tepkilere neden olup çökünce son gün işlemler durdurularak iptal edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Bugün Hazine’den de bir açıklama yapılmış, kamuda maaşlar ertelenmişti. Her ayın 15’inde ödenen memur maaşlarının 11 Şubat’ta ödeneceği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla yayınlanan genelgede Şubat ayı maaşlarının 11 Şubat’ta ödeneceği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da görev yapanlara 15 Şubat’ta ödenecek hak edişlerin tamamı 164’üncü ve ek olarak verildi. Devlet Memurları Kanunu’nun 24. Üçüncü maddeler gereğince ivedilikle ödeneceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu