Haber

Büyükçekmece’de Minibüs ve Ev Yangını

BÜYÜKÇEKMECE’de birbirine yakın iki noktada aynı anda minibüste ve evde yangın çıktı. Yangına belediyenin düzenlediği şenlik sırasında kortejden atılan havai fişeklerin neden olduğu iddia edilirken, minibüste ve evde çıkan yangın cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Yangınlar, Fatih Mahallesi’nde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İlk yangın Kordon Boy Sokak’ta bulunan binanın ikinci katındaki apartmanda çıktı. Teze göre Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği şenlik nedeniyle yoldan geçen kortejden atılan havai fişekler yangına neden oldu. Konut sakinleri kısa sürede müdahale ederek yangını büyümeden söndürdü. Dakikalar içinde Umur Reis Caddesi üzerinde park halinde bulunan 34 LAL 394 plakalı servis minibüsü de alev aldı. Alevler minibüsü kısa süre sararken, yangında park halindeki bir otomobil de hasar gördü.

Bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken minibüs kullanılamaz hale geldi. Minibüste çıkan yangına kortejden atılan havai fişeklerin neden olduğu ileri sürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

‘EVİN İÇİNDE MEŞALE YAKTIKLARINI DÜŞÜNDÜK’

Yangının çıktığı binada esnaf olan Veysel Köycü, “Büyükçekmece’de klasik festivalde havai fişek gösterisi yapıyorlardı. Gözden kaçan bir kaza değil, ihmalden kaynaklanan bir olaydı. Korteji izliyorduk, korteji izliyorduk. hayranlıkla izliyoruz ama böyle bir kaza olmuş.Biz daha önce anlayamamıştık.Evde meşale yakmışlar, kutluyorlarmış.Biz öyle sanmıştık. Duman çıkınca anladık. Yanan ev teyzemin evi ve annem aslında en altta oturuyor. Alt kattaki dükkan da bizim dükkan. Çok korktuk, geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın” dedi.

“PARÇA FİŞEĞİ ATILDIKTAN ARACA VE EVE SIZDI”

Hasarlı aracın sahibi Talatcan Beldek, “Kıyıda şenlik vardı. İşaret fişeği atınca aracın ve evin içine sıçradılar. Yanan arabanın ısısıyla benim arabam da yandı.

haber-korkuteli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu