Haber

Bursa’da çöplükte bulunan çocuğun teyzesinin yargılanmasına başlandı.

Bursa’da çöplükte bakımsız halde bulunan çocuğun halasının yargılandığı davada yargılandı.

Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı olarak görülen davanın Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmasında “hürriyetten yoksun bırakma”, “taksirle kasten adam öldürme” ve “Çocuğa işkence”, 30 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardımcısı Kamuran Pınar A. ile parti avukatları katıldı.

Duruşma devam ederken adliye önünde Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ve Uğraş Derneği (UCİM) adına açıklama yapan Avukat Mine Rana Kahramanoğlu, davanın basına da yansıdığını hatırlatarak, çocuğun Kentte bir çöplükte bulunan , teyzesini annesi olarak tanıyordu.

Annesinin çocuğunu yıllarca bulamadığını anlatan Kahramanoğlu, meskende çöp bulunmasının ardından savcılığın müdahalesiyle çocuğun gözaltına alındığını söyledi.

Kahramanoğlu, çocuğun Antalya’ya gönderildiğini ancak olay yerinin Bursa olması nedeniyle davanın burada görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Bugün de duruşma vardı. Antalyalı çocuğumuzun son durumu hakkında bilgi alıyoruz. Tabii bu bir süreç ama bugünkü duruşmada teyze yargılanıyor. Mahkeme salonundaydı. Biz teslim ettik. katılma taleplerimiz Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları olarak katılım talebimiz maalesef reddedilerek kapatılmıştır.” Çocuğumuzun sözü daha önce alınmış, tutanakta mevcut. UCİM olarak geleceğe yönelik belgenin takipçisiyiz.”

Etkinlik

Bursa’daki dairesini Kamuran Pınar A’ya (45) kiraya veren Aydın S., daha sonra kirasını ödemeyen bayan hakkında dava açtı ve mahkemenin evin tahliyesine karar vermesinin ardından icra ekipleri adrese giderek ve çilingir yardımıyla dairenin kapısını açarak kilidi değiştirdi.

Evin kilidini yeniden değiştirerek mahkemenin tahliye kararına uymayan Kamuran Pınar A.’nın polisteki ifadesi polise götürülürken, evi çöp dolu olan Nilüfer Belediyesi temizlik görevlilerine, 9 görevli ise polise götürdü. Geçen yıl temmuz ayında kilitli bir odadaki çöplerin arasında sağlık durumu iyi olmayan 20 yaşındaki CMA, hastaneye kaldırıldı. Onu baygın halde buldu.

Çocuğun annesinin Kamuran Pınar A.’nın ablası Yasemin A. olduğu belirlendi. Çocuk, savcılık kararıyla Antalya’da yaşayan anneye teslim edildi. Daha sonra CMA ile Kamuran Pınar A’nın 16 yaşındaki kızı EZA, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından koruma altına alındı. CMA, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

kurtalanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu