Haber

Beştaş’tan ‘faiz artışı’ yorumu: Denklemi yanlış kurdular

Yeşil Sol Parti Küme Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, siyasi faiz artışının her derde deva olmayacağını söyledi.

Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15’e çıkarmasını takdirle karşıladı.

Türk ekonomi modelinin içerikten yoksun ve gerçekçi olmadığını belirten Beştaş, “Türkiye ekonomi modelinde ısrar edilmeseydi çok farklı bir ülkede, çok farklı bir atmosferde yaşıyor olacaktık” dedi.

Beştaş, hükümetin ekonomideki varsayımlarının hiçbirinin geçerli olmadığını çünkü dünya gerçeklerinden kopuk hareket ettiğini belirtti. Gerçeklerle karşı karşıyayız” dedi.

‘BUNUN HESABINI KİM VERECEK’

Beştaş, “Düşük faiz inadından vazgeçildi” diyerek, “Peki dünden bugüne ne değişti de bu karardan vazgeçtiniz? Düşük faiz ısrarının ülkeye maliyeti ne olacak? Ne yapacaksınız?” Bunun sonuçlarına katlanan milyonlara hesap sorulacak, bunun hesabını kim verecek, artan kiralardan kim sorumlu olacak?” soruları yöneltti.

‘KUR BİR ANDA DÜŞMEYECEK’

Yüksek kura karşı işçi ve yoksulların korunmadığını belirten Beştaş, şöyle devam etti:

“Döviz Korumalı Mevduat (KKM) Mayıs ayı itibarıyla 2,5 trilyon liraya ulaştı. Bu KKM uygulaması kurdaki artışa çare olmadı ve kurlar halen yükselmeye devam ediyor. Siyasi faizdeki artış devam etmeyecek. Her derde deva olun. Ülke ekonomisi çöküntü içinde. “Dolar kuru beklendiği kadar hızlı düşmeyecek. AKP-MHP iktidarı her zaman olduğu gibi yine denklemi yanlış kurdu. Bu ülkede demokrasi olmadığı sürece, özgürlükler sağlanmadığı sürece, adaletsizlikler devam ettiği sürece ekonomi düzelmez.” (HABER MERKEZİ)

haber-sapanca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu