Haber

Batman’da kadınlar depremzede çocuklar için örgü bebek hazırlıyor

Batman’da Kültür İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velileri, depremzedeler için örgü oyuncaklar üretiyor.

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremin ardından Batman’da kadınlar da yaraların sarılmasına destek veriyor.

Deprem bölgesinde çocukları eğlendirmek için günde 8 saat emek vererek örgü bebek hazırlayan veliler, üretilen 200 bebeği sallama bölgesine gönderdi.

Okul Müdürü Rıfat Fırat, veliler olarak öğrenci ve öğretmenlerin de desteğiyle beyin sarsıntısı alanında çocukları sevindirmek için örgü bebek hazırladıklarını söyledi.

Önümüzdeki hafta sonu bölgeye 300 oyuncak bebek göndereceklerini kaydeden Fırat, depremzedeler için de yardım paketleri hazırladıklarını, ayrıca okulda depremzedeler için oyun parkı oluşturduklarını ifade etti.

“İnsanlara depremi bir nebze olsun unutturmak ve bu korkudan uzaklaştırmak için çalışıyoruz. Çocukların gülümsemesi, mutlu olması bizim için çok değerli.” diyen Fırat, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretmen Songül Onat, okulda isteyerek faaliyet gösterdiğini belirterek, “Okul müdürümüz bize fırsat verince arkadaşlarla oyuncak yapmaya başladık. Yaklaşık bir haftadır oyuncak yapıyoruz. üretmeye de devam edeceğiz. Oyuncaklardan önce atkı örerek deprem bölgesine gönderdik.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu