Haber

Alman yetkili deprem bölgesine gitti: “Hâlâ her şey eksik”

Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan Alman hükümetinin Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları ve İnsani Yardımdan sorumlu yetkilisi Luise Amtsberg, bölgeye kalıcı yardım çağrısında bulundu.

Luise Amtsberg, “Somut hayatta kalmak için gereken her şey hala eksik,” dedi Luise Amtsberg.

Amtsberg, “Bölgedeki durum, acilen ihtiyaç duyulan yardımların yanı sıra orta ve uzun vadeli yardımların da şimdi değerlendirilmesi gerektiğini gösteriyor.” gerçekten dağıtılacak.

Amtsberg, daha önce yaptığı yardımın yanı sıra Almanya’nın desteğine ilişkin bilgileri de Twitter’da paylaştı. Mesajda, “Türkiye’deki beyin sarsıntısı mağdurlarına Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Dünya Açlığa Yardım Örgütü (Welthungerhilfe) aracılığıyla 780 bin avroluk ek yardım yönlendirilecek ve portatif tuvaletler, su depoları, hijyen kitleri, yiyecek ve içecek yardımı yapacağız. doğrudan nakit yardımı ile hamile kadınlar için danışmanlık hizmetleri” denildi. .

Amtsberg, “Bölgede hayatta kalanları desteklemek bir maraton gerektirir, koşu değil.” Alman yetkili, Antakya kentindeki konutların yüzde 85’inin ya yıkılmış ya da oturulamaz durumda olduğuna da dikkat çekti.

Türk hükümetinin yaptığı açıklamalara göre 11 ilde yıkıma neden olan depremler nedeniyle 230 bin bina yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi. Çadırlarda yaşayanların sayısı ise 1,5 milyon civarında. 3 milyon kişi bölgeden tahliye edildi.

Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerde 50.000’den fazla insan hayatını kaybetti.

Alman hükümet yetkilisi Amtsberg, Suriye’deki deprem mağdurları için de bir davette bulundu. Türkiye’den Suriye’ye ek sınır kapılarının açılmasının değerlendirilmesi gerektiğine değinen yetkili, sınırların her zaman açık kalmasını istedi. Amtsberg, “Çünkü kuzeybatı Suriye’deki durum depremden önce insani açıdan felaketti” dedi.

dpa/TY,BO

kozlu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu